Brief aan Werknemer bij Overgang Onderneming

 2,49

Brief aan werknemer om te melden dat de arbeidsovereenkomst is overgegaan naar een nieuwe werkgever. Door bedrijfsovername, of overgang van een deel van het bedrijf is er een nieuwe situatie. Met de brief geef je duidelijkheid aan de werknemer.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Overgang onderneming

DocumentBij een bedrijfsovername gaan alle arbeidsovereenkomsten van rechtswege over naar de nieuwe ondernemer. Dat is ook het geval bij overname van een substantieel deel van de onderneming of bij een bepaalde activiteit. De nieuwe werkgever neemt de medewerkers aan met behoud van al hun rechten en plichten. De overgang is van rechtswege. De werknemer hoeft dus niet in te stemmen met de overgang. Ook is er geen verplichting voor de oude of de nieuwe werkgever om de werknemer op de hoogte te stellen. Deze brief doet dat juist wel. Als goed werkgever is het verstandig om de werknemers te informeren.

Wat je zelf moet opnemen in deze brief

Eigenlijk alle feitelijke gegevens, dus van de werknemer en die van de nieuwe werkgever. Vanaf nu gaat de werknemer namelijk contact onderhouden met de nieuwe werkgever. In de brief staat een passage dat de werknemer nog een overzicht ontvangt van zijn laatste situatie in de oude administratie. Bij een overname is dit een belangrijk punt. Geef de werknemers een overzicht van hun openstaande vakantiedagen, vakantiegeld of andere zaken. Hiermee voorkom je namelijk dat er later bij jou als verkoper/oude werkgever nog vragen of claims terecht komen.

Samenvatting

Bevat de volgende bepalingen:

  • korte uitleg van de juridische situatie;
  • gegevens nieuwe werkgever;
  • uitleg overgang;
  • aankondiging dat contacten lopen via nieuwe werkgever.

Context

Bij een bedrijfsovername is het personeel goed beschermd. Al het personeel gaat over onder dezelfde voorwaarden. Dat is ook het geval als slechts een deel van een bedrijf overgaat. Dus bijvoorbeeld bij de overdracht van de kantine aan een cateraar. Alle medewerkers die aantoonbaar aan de oude activiteiten waren gekoppeld gaan nu over naar de cateraar. Daarbij blijven zij werken onder dezelfde arbeidsvoorwaarden.
Omdat dit een overgang van rechtswege is hoef je ook niets te melden. Dat is vaak als verkopende partij onverstandig. Je hebt vermoedelijk garanties afgegeven bij de overgang van de onderneming. Die lopen vaak jaren. Je kan maar beter zo snel mogelijk duidelijkheid hebben van de bestaande werknemers. Dus mochten er nog claims zijn, dat ze die dan nu direct op tafel leggen.

Thema

Arbeid, Ondernemen

Doelgroep

Zakelijk

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan Werknemer bij Overgang Onderneming” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overname Compleet Bundel
124,95

Voor de overname van een BV heb je een set contracten nodig. Wij hebben een bundel van 8 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht met...