Bedrijfsovername Compleet Bundel

 124,95

(1 review)

Complete set voor de overname van een BV. Bevat alle documenten voor elke fase van de verkoop. Te gebruiken voor de verkoop van een besloten vennootschap of delen daarvan incl. rechten op een specifieke merknaam of licentie.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Overnamecontracten in 1x

Een bedrijfsovername bestaat uit verschillende stappen. In elke fase heb je weer een ander juridisch document nodig. Natuurlijk wil je bij de uiteindelijke koopovereenkomst een jurist of advocaat mee laten kijken. Een groot deel kun je eerst zelf doen.

Zeker in de eerste fase is dat verstandig. Je weet tenslotte niet zeker of de deal door zal gaan. Dat speelt aan twee kanten. Nadat jullie kennis hebben gemaakt en duidelijk is dat er mogelijk verkocht gaat worden begint het proces. Dit begint juridisch gezien met een geheimhoudingsverklaring. Of je nou een BV koopt of verkoopt, in alle gevallen wil je goede contracten. Met deze bundel heb je afspraken voor het hele traject.

Wat moet je zelf invullen

Je start nadat je een mogelijke (ver)koper hebt gevonden en de wederzijdse bevestiging dat je in onderhandeling bent. In de bundel is een checklist opgenomen voor de zaken die je moet onderzoeken. Zo kom je stap voor stap verder.

Samenvatting

Bevat de belangrijkste documenten voor verschillende fases in het koopproces. Deze overnamecontracten vormen samen een eerste opzet om zelf aan de slag te kunnen.

Context

Je begint in de fase waarin de koper en verkoper nog aan het aftasten zijn. In die fase regel je de geheimhouding en wens om tot een overeenkomst te komen. In latere fases komen daar steeds meer zaken bij, zoals garanties en inzage in vertrouwelijke stukken. De koop van een BV gaat in stappen:

 • Vinden van een geschikte overnamepartij;
 • Delen van informatie tussen koper en verkoper;
 • Intentie de onderneming te kopen;
 • Onderzoek door de koper van de te kopen onderneming, het zogeheten due diligenceonderzoek;
 • Keuze voor de vorm van de verkoop van de onderneming;
 • Opstellen van het contract voor de bedrijfsovername;
 • Levering van de activa of de aandelen;
 • Betaling van de koopsom.

Bij elke fase horen verschillende contracten. Je kunt tijdens het proces nog alle kanten uit. Voel je nergens toe verplicht, want je kunt deze overeenkomsten ook los bestellen.

Bestand

Word-documenten

Soort

Pakket

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

8 documenten

Reviews

1 review voor Bedrijfsovername Compleet Bundel

 1. N. Ellerkamp

  Ik miste alleen een Due Dilgence Checklist. Gelukkig heb ik die ergens anders gevonden. Verder ben ik tevreden met deze bundel.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...