VOF Contract

 35,00 excl. btw

(2 reviews)

Degelijke overeenkomst voor het oprichten van een vennootschap onder firma. Met dit VOF contract spreek je af hoe je als vennoten met elkaar omgaat. Denk aan financiële inbreng, werkzaamheden, winstverdeling en bevoegdheden. Je hebt de keuze uit drie modellen.

Update: bijgewerkt voor wet- en regelgeving 2023.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

VOF oprichten

Overeenkomst om een vennootschap onder firma op te richten. In een VOF oefen je voor gezamenlijke rekening en onder gemeenschappelijke naam een bedrijf uit. Oprichten is simpel. Vul dit VOF contract in en schrijf je in bij de Kamer van Koophandel. Je hoeft niet naar de notaris.

Je hebt de keuze uit drie modellen. De eerste is tussen twee of meerdere zakelijk vennoten die een nieuwe VOF oprichten. De tweede is hetzelfde, met als enige verschil dat één van de vennoten al een bedrijf heeft en die in de nieuw op te richten VOF inbrengt.

Het derde is speciaal voor een man-vrouw firma. Dit is een vennootschapsovereenkomst tussen een echtpaar dat binnen gemeenschap van goederen is getrouwd en samen eigenaar van het bedrijf worden.

Wat moet je zelf invullen

In dit VOF Contract staan alle velden die je in moet vullen duidelijk aangegeven. Zo vul je in wie de vennoten zijn, hoe je met elkaar omgaat bij ziekte en arbeidsongeschiktheid, maar ook wie bepaalde bevoegdheden heeft. Verder vul je in hoe je de winst verdeelt en wie welke eigendommen in de vennootschap inbrengt. Het is verstandig om dit vooraf met een boekhouder of accountant af te stemmen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Doel en naam;
 • Duur;
 • Inbreng en vermogen;
 • Werkzaamheden en vakantie;
 • Bevoegdheden;
 • Ziekte en arbeidsongeschiktheid;
 • Concurrentieafspraken;
 • Verdeling werkzaamheden;
 • Boekjaar en boekhouding;
 • Voorschotten;
 • Winst- en verliesdeling;
 • Geschillen;
 • Privé-opnamen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een VOF is een eenvoudige rechtsvorm waarbij twee of meer zakelijke partners samen een bedrijf voeren. Alle vennoten zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de baten en schulden. In dit VOF Contract regel je de inbreng en verdeling van opbrengsten en schulden. Een mogelijkheid is dat je als echtgenoten samen een bedrijf runt.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

9 pagina's

Reviews

2 reviews voor VOF Contract

 1. B682575213a49d5277b68c458aa89727? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

  Teun Raben

  Top. Ik heb eerst gratis templates van het internet gedownload, maar die voldeden niet. Ik had beter moeten weten en meteen deze moeten kopen. Last van Nederlandse kruideniersmentaliteit. Sorry.

 2. Abea317bab9fa1cace80912f4db94e2b? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

  Rutger T.

  Vakkundige helpdesk die snel reageert op vragen. Na enig uitzoekwerk begon ik de juridische termen zelfs een beetje te begrijpen;-)

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...