Brief aan Werknemer Ontslag bij Economische Noodzaak

 2,00 excl. btw

Een voorbeeldbrief die je als werkgever gebruikt bij het aanzeggen van ontslag. Het gaat om een brief die de eerste stap vormt in wat later een ontslag met een vaststellingsovereenkomst gaat worden. De brief bevat een aanbod om de zaak snel en goed te regelen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Ontslag economische noodzaak

Begeleidende brief waarin schriftelijk wordt bevestigd dat een werknemer is ontslagen. Het is een brief die je als werkgever gebruikt om de vaststellingsovereenkomst toe te zenden op grond van economische noodzaak. Dergelijk ontslag komt tot stand met een vergoeding en schriftelijke afspraken.

Het bevat dus ook het formele opzeggen van de arbeidsovereenkomst door de werkgever. Als bijlage moet een eerste versie van een vaststellingsovereenkomst worden bijgesloten. In een dergelijk document staan de inhoudelijke afspraken bij ontslag.

Wat moet je zelf invullen

Je neemt de gegevens van de werknemer op en verwijst voor de inhoud naar de concept overeenkomst. Je biedt ook aan de kosten van juridische kosten te dragen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Aanzegging ontslag;
  • Aanbod betalen juridische kosten;
  • Ontheffing van werk.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Met deze brief zet je de eerste stap in een ontslagzaak. Door de medewerker direct ook een bijdrage aan te bieden in zijn juridische kosten maak je de onderhandelingen eenvoudiger. Ook onthef je de werknemer direct van zijn verplichting te werken, dat maakt de kans op een terugkeer kleiner.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan Werknemer Ontslag bij Economische Noodzaak” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...