Brief aan Werknemer Ontslag Aanvaarden

Acceptatiebrief bij beëindiging dienstverband

 2,00 excl. btw

Als een werknemer mondeling of schriftelijk zijn ontslag aanbiedt, dan moet je dat als werkgever formeel aanvaarden. Doe dat vooral schriftelijk met onze voorbeeldbrief. Dan is namelijk duidelijk wanneer het ontslag ingaat en tot wanneer er loon moet worden betaald.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Aangeboden ontslag aanvaarden

Als een werknemer zijn ontslag aanbiedt, dan is dat pas officieel als de werkgever de opzegging ook heeft aanvaard. Dit kun je het beste schriftelijk vastleggen. Ontslag is het beëindigen van een arbeidsovereenkomst die je samen sloot. Vandaar dat je het ook samen eens moet zijn om die te staken.

Een ontslag kan mondeling, per e-mail of schriftelijk. De werknemer kan zich later nog beroepen op het feit dat hij zodanig in de war was dat hij niet wist wat hij deed. Bijv. omdat hij de consequenties op dat moment niet kon overzien. Als een werknemer zelf ontslag neemt, dan geldt er geen bedenktijd van twee weken.

Wat moet je zelf invullen

Vul de gegevens van de werknemer en de correcte ondertekening namens de werkgever in. Neem ook de datum van ontvangst van het ontslag op. Verwijs ook naar de arbeidsovereenkomst. Je kunt de brief zelf overhandigen (en laten tekenen voor ontvangst) of verzenden, eventueel aangetekend. Een tussenvorm is e-mail met ontvangst en leesbevestiging.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Reden voor ontslag;
  • Datum;
  • Datum stoppen betalen loon;
  • Aankondiging wijze van afhandeling.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een arbeidsovereenkomst kun je niet eenzijdig opzeggen. Dat geldt zowel voor de werknemer als werkgever. Zeker als het niet 100% duidelijk is of iemand nu ontslag nam, is het handig dat even vast te leggen. Dat kan later onaangename procedures voorkomen. Bovendien door schriftelijk vast te leggen wat er is overeengekomen is ook duidelijk tot wanneer loon moet worden betaald.

Deze brief kun je niet gebruiken bij een ontslag dat tot stand kwam na onderhandelingen en een zogeheten vaststellingsovereenkomst. Daarbij heeft de werknemer recht op twee weken bedenktijd. Lees voor meer informatie ook ons artikel: hoe kan een arbeidsovereenkomst eindigen.

Specificaties

Bestand Word-document
Soort Brief
Taal / Language Nederlands
Doelgroep Zakelijk
Aantal 1 pagina

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brief aan Werknemer Ontslag Aanvaarden” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

HRM Compleet Bundel
€ 75,00

Om je HRM goed te organiseren heb je een set contracten en reglementen nodig. Wij hebben een bundel van 12 documenten samengesteld. Hiermee heb je het in één keer slim geregeld.

Vaak samen gekocht...