Bruikleenovereenkomst Grond

Veilig een perceel (landbouw)grond in gebruik geven

 25,00 excl. btw

(4 klantbeoordelingen)

Een bruikleenovereenkomst voor een stuk(je) grond. Het perceel wil je aan iemand uitlenen. Je wilt het niet verhuren in verband met eventuele pacht- of huurbescherming. Bruikleen is dan een goed alternatief. Download dit contract en vul je gegevens in. Ook verkrijgbaar in het Engels.

Update: gecontroleerd voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Grond in bruikleen

Als eigenaar heb je een perceel dat tijdelijk niet in gebruik is. Je wilt de grond in bruikleen geven. Hiervoor reken je geen vergoeding. Met deze bruikleenovereenkomst grond maak je afspraken met bijv. buren of een andere gebruiker. Zij hebben geen recht op pacht- of huurbescherming.

Het maakt niet uit of het om 50 hectare landbouwgrond, een tuin of kleine groenstrook naast je huis gaat. Met dit contract maak je duidelijk dat er sprake is van gebruik, dus geen huurovereenkomst grond. Ook leg je vast wie de kosten voor onderhoud en eventuele verzekeringen betaalt.

Onze Bruikleenovereenkomst Grond is ook verkrijgbaar in het Engels.

Wat moet je zelf invullen

Vul de naam- en adresgegevens van beide partijen in. Neem ook de grootte van het perceel en het kadastraal nummer op. Je geeft ook aan voor welke bestemming de grond gebruikt gaat en mag worden. Wat je in moet vullen staat duidelijk aangegeven.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Omschrijving perceel;
 • Gebruik en bebouwing;
 • Schade en verzekeringen;
 • Belasting en heffingen;
 • Opzegtermijn.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Soms ligt een stuk grond braak. De eigenaar wacht op verkoop of wijziging van de bestemming. In die tijd kan het in bruikleen worden gegeven. Bijvoorbeeld voor een tijdelijk gewas of het laten grazen van vee. Zodra de eigenaar de grond weer nodig heeft, stopt de bruikleen. Lees ook ons artikel over de risico’s van doorverhuur bij bruikleen.

Specificaties

Bestand Word-document
Soort Overeenkomst
Taal / Language Nederlands
Doelgroep Particulier , Zakelijk
Aantal 5 pagina's

Reviews

4 beoordelingen voor Bruikleenovereenkomst Grond

 1. Ruud IJtsma

  Overeenkomsten.nl levert een geweldige service. Ik zat met een specifieke situatie. Mijn buren hebben recent een terras aan laten leggen dat min of meer per ongeluk doorloopt tot over de erfgrens. Voor ons hoeven ze het terras niet te verkleinen maar we willen het wel formeel correct geregeld hebben. Nu gaan ze binnenkort ook nog verhuizen. Een bruikleenovereenkomst gaat niet automatisch over op de nieuwe bewoner.

  Scholto adviseerde helder over de vraag hoe te voorkomen dat ik eventueel een probleem met de nieuwe buren zou krijgen. Hij stuurde zelfs een aangepaste versie van de overeenkomst waarin dit probleem werd ondervangen.

  Dat is service die mijn verwachtingen overtreft en ik niet meer zo vaak tegenkom.

 2. L. van Linge

  Geweldige service! Ik heb een 4-tal vragen gesteld over de overeenkomst die professioneel en snel zijn beantwoord. Zelfs de overeenkomst is op mijn situatie / vragen aangepast en toegestuurd. Boven verwachting!

 3. J. Eggeraat

  Degelijk modelcontract die eenvoudig in te vullen is als je er even voor gaat zitten.

 4. Heinze Plas

  Een kleine strook van mijn perceel wordt nu gebruikt door mijn buren. Dit willen wij graag vastleggen in een contract. Op jullie website zag ik deze bruikleenovereenkomst. Is deze ook hiervoor geschikt?

  • Scholto Bos

   Heinze, het maakt niet uit hoe groot of klein jouw perceel is, zolang er maar geen bebouwing op staat, zoals een schuur of woning. Bij bruikleen vraag je geen geld of andere vergoeding. Als je dat wel doet is er sprake van verhuur en heb je dit modelcontract nodig.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...