Bruikleenovereenkomst Grond

Veilig een perceel (landbouw)grond in gebruik geven

 25,00 excl. btw

(1 review)

Een bruikleenovereenkomst voor een stuk(je) grond. Het perceel wil je aan iemand uitlenen. Je wilt het niet verhuren in verband met eventuele pacht- of huurbescherming. Bruikleen is dan een goed alternatief. Download dit contract en vul je gegevens in. Ook verkrijgbaar in het Engels.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Grond in bruikleen

Als eigenaar heb je een perceel dat tijdelijk niet in gebruik is. Je wilt de grond in bruikleen geven. Hiervoor reken je geen vergoeding. Met deze bruikleenovereenkomst grond maak je afspraken met bijv. buren of een andere gebruiker. Zij hebben geen recht op pacht- of huurbescherming.

Het maakt niet uit of het om 50 hectare landbouwgrond, een tuin of kleine groenstrook naast je huis gaat. Met dit contract maak je duidelijk dat er sprake is van gebruik, dus geen huurovereenkomst grond. Ook leg je vast wie de kosten voor onderhoud en eventuele verzekeringen betaalt.

Onze Bruikleenovereenkomst Grond is ook in het Engels verkrijgbaar.

Wat moet je zelf invullen

Vul de naam- en adresgegevens van beide partijen in. Neem ook de grootte van het perceel en het kadastraal nummer op. Je geeft ook aan voor welke bestemming de grond gebruikt gaat en mag worden. Wat je in moet vullen staat duidelijk aangegeven.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Omschrijving perceel;
 • Gebruik en bebouwing;
 • Schade en verzekeringen;
 • Belasting en heffingen;
 • Opzegtermijn.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Soms ligt een stuk grond braak. De eigenaar wacht op verkoop of wijziging van de bestemming. In die tijd kan het in bruikleen worden gegeven. Bijvoorbeeld voor een tijdelijk gewas of het laten grazen van vee. Zodra de eigenaar de grond weer nodig heeft, stopt de bruikleen. Lees ook ons artikel over de risico’s van doorverhuur bij bruikleen.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

5 pagina's

Reviews

1 review voor Bruikleenovereenkomst Grond

 1. 5343e8dde36797a8abfdca39daacb28f? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

  Heinze Plas

  Een kleine strook van mijn perceel wordt nu gebruikt door mijn buren. Dit willen wij graag vastleggen in een contract. Op jullie website zag ik deze bruikleenovereenkomst. Is deze ook hiervoor geschikt?

  • 5f215e89158c5ae21ca7688eb1dda834? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

   Scholto Bos

   Heinze, het maakt niet uit hoe groot of klein jouw perceel is, zolang er maar geen bebouwing op staat zoals een schuur of woning. Bij bruikleen vraag je geen geld of andere vergoeding. Als je dat wel doet is er sprake van verhuur en heb je deze huurovereenkomst grond nodig.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...