Bruikleenovereenkomst Grond

 24,95

(1 review)

Een bruikleenovereenkomst voor een stuk grond. Het perceel is op dit moment niet in gebruik. Je wilt het niet verhuren in verband met eventuele pacht- of huurbescherming. Bruikleen is dan een goed alternatief. Download dit contract en vul de gegevens in.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Grond in bruikleen

Als eigenaar heb je een perceel dat tijdelijk niet in gebruik is. Je wilt de grond in bruikleen geven. Hiervoor reken je geen vergoeding. Met deze bruikleenovereenkomst grond maak je afspraken met bijv. je buren of andere gebruikers. Die hebben geen recht op pacht- of huurbescherming. Met dit contract maak je duidelijk dat er sprake is van gebruik, dus het is geen huurovereenkomst grond. Ook leg je vast wie de kosten van het onderhoud en eventuele verzekeringen betaalt.

Wat moet je zelf invullen

Je vult de naam- en adresgegevens van beide partijen in. Verder vul je de grootte van het perceel en het kadastrale nummer in. Geef ook duidelijk aan voor welke bestemming de grond gaat worden gebruikt.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Omschrijving perceel;
 • Gebruik en bebouwing;
 • Schade en verzekeringen;
 • Belastingen en heffingen;
 • Opzeggingstermijn.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Soms ligt een stuk grond braak. De eigenaar wacht op verkoop of wijziging van de bestemming. In die tijd kan het in bruikleen worden gegeven. Bijvoorbeeld voor een tijdelijk gewas of het laten grazen van vee. Zodra de eigenaar de grond weer nodig heeft, stopt de bruikleen. Lees ook ons artikel over de risico’s van doorverhuur bij bruikleen.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

5 pagina's

Reviews

1 review voor Bruikleenovereenkomst Grond

 1. Heinze Plas

  Een kleine strook van mijn perceel wordt nu gebruikt door mijn buren. Dit willen wij graag vastleggen in een contract. Op jullie website zag ik deze bruikleenovereenkomst. Is deze ook hiervoor geschikt?

  • Scholto Bos

   Heinze, het maakt niet uit hoe groot of klein jouw perceel is, zolang er maar geen bebouwing op staat zoals een schuur of woning. Bij bruikleen vraag je geen geld of andere vergoeding. Als je dat wel doet is er sprake van verhuur en heb je deze huurovereenkomst grond nodig.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...