Grond in bruikleen
Als eigenaar heb je een perceel dat tijdelijk niet in gebruik is. Je wilt de grond in bruikleen geven. Hiervoor reken je geen vergoeding. Met deze bruikleenovereenkomst grond maak je afspraken met bijv. buren of een andere gebruiker. Zij hebben geen recht op pacht- of huurbescherming.
Het maakt niet uit of het om 50 hectare landbouwgrond, een tuin of kleine groenstrook naast je huis gaat. Met dit contract maak je duidelijk dat er sprake is van gebruik, dus geen huurovereenkomst grond. Ook leg je vast wie de kosten voor onderhoud en eventuele verzekeringen betaalt.
Wat moet je zelf invullen
Vul de naam- en adresgegevens van beide partijen in. Neem ook de grootte van het perceel en het kadastraal nummer op. Je geeft ook aan voor welke bestemming de grond gebruikt gaat en mag worden. Wat je in moet vullen staat duidelijk aangegeven.
Samenvatting
Bevat bepalingen over:
- Omschrijving perceel;
- Gebruik en bebouwing;
- Schade en verzekeringen;
- Belasting en heffingen;
- Opzegtermijn.
Context
Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Soms ligt een stuk grond braak. De eigenaar wacht op verkoop of wijziging van de bestemming. In die tijd kan het in bruikleen worden gegeven. Bijvoorbeeld voor een tijdelijk gewas of het laten grazen van vee. Zodra de eigenaar de grond weer nodig heeft, stopt de bruikleen. Lees ook ons artikel over de risico’s van doorverhuur bij bruikleen.
Reviews
Er zijn nog geen reviews.