Bruikleenovereenkomst Woning

Veilig je huis in bruikleen geven aan vrienden of (on)bekenden

 15,00 excl. btw

(2 reviews)

Als een woning tijdelijk leeg staat kun je het in bruikleen geven. Je wilt geen huurcontract, want dan heeft de huurder recht op huurbescherming. In dat geval kun je onze bruikleenovereenkomst woning gebruiken. Je kunt ook de Engelse vertaling van dit contract downloaden.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Bruikleen woning

Een woning of ander pand staat tijdelijk leeg in afwachting van verhuur, een verbouwing of wijziging van de bestemming. Je geeft toestemming voor tijdelijke bewoning door het in bruikleen te geven. Hiervoor is geen vergoeding verschuldigd en er geldt dan ook geen huurbescherming. Een bruikleenovereenkomst woning wordt vaak gebruikt om te voorkomen dat een pand gekraakt wordt. Je vraagt geen huur, maar laat de bruiklener wel de kosten voor energie, internet en eventuele verzekeringen betalen.

Je kunt deze overeenkomst ook gebruiken voor bijv. kantoorgebouwen die als tijdelijke woonvoorziening zijn ingericht of voor een schuur of bedrijfshal die bijv. voor opslag gaat worden gebruikt.

Onze Bruikleenovereenkomst Woning is ook in het Engels verkrijgbaar.

Wat moet je zelf invullen

Vul de adresgegevens van de woning in. Je moet ook omschrijven wanneer het pand (leeg) wordt opgeleverd. Alle bepalingen om te voorkomen dat het huur kan worden staan er al in.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Intenties van partijen;
 • Verplichting van de gebruiker zich in te schrijven;
 • Minimale inrichting;
 • Niet doorverhuren of uitlenen;
 • Direct verlaten bij opzegging.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Soms staat een woning of ander onroerend goed tijdelijk leeg. Om het risico op verkrotting en kraken tegen te gaan kan het tijdelijk in bruikleen worden gegeven. Bij tijdelijk gebruik door uitlenen is er geen huurbescherming. De lener betaalt geen huur, maar wel gas, water, licht en eventuele verzekeringen.

Een bruikleenovereenkomst woning wordt ook wel een antikraak overeenkomst genoemd. Lees ook ons artikel over de juridische aspecten van het risico op doorverhuren bij bruikleen van een onroerend goed.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

6 pagina's

Reviews

2 reviews voor Bruikleenovereenkomst Woning

 1. 4d87d0be15e0a8c4b86a7fe33a90a5c9? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

  Maurice Hamer

  Prima prijs/kwaliteit en duidelijke toelichting bij de invulvelden in het contract.

 2. 449460fb71800785d11dc45b2b96132b? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

  Roy van Selm

  Vriendelijke helpdesk met kennis van zaken. Het document werd direct geleverd.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...