Consultancy Overeenkomst

Uitgewerkt voorbeeld voor extern adviseurs

 25,00 excl. btw

(1 klantbeoordeling)

Overeenkomst voor consultants die advieswerkzaamheden voor een klant gaan verrichten. Met dit model kun je met een gerust hart een opdracht aannemen. Geschikt voor alle soorten van extern advies. Ons voorbeeld bevat belangrijke onderwerpen die je juridisch wilt en moet regelen.

Update: gecontroleerd voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Consultancy Overeenkomst Voorbeeld

Jij gaat advieswerk doen voor een opdrachtgever. De aard van het advies is niet van belang. De omschrijving van de werkzaamheden heb je als het goed is opgenomen in een offerte of projectplan. Dit is een consultancy overeenkomst voor het uitvoeren van een adviesopdracht ten behoeve en in opdracht van een organisatie.

Ons model regelt de belangrijkste aspecten van de verhouding. Als je het helemaal goed wilt regelen, zou je ook onze algemene voorwaarden dienstverlening toe kunnen voegen. Die verklaar je dan op de consultancy overeenkomst van toepassing.

Wat moet je zelf invullen

Vul de gegevens van de opdrachtgever in. Je geeft een omschrijving van de opdracht en verwijst naar de onderliggende offerte. Verder vul je de looptijd, vergoeding en het eventueel declareren van onkosten in.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Prestatie;
 • Vergoeding;
 • Duur;
 • Diensten aan derden;
 • Geheimhouding;
 • Intellectuele eigendomsrechten;
 • Aansprakelijkheid;
 • Beëindiging.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Bij een adviesverhouding is het belangrijk om een aantal zaken goed te regelen. In ons voorbeeld is nadrukkelijk opgenomen dat je niet exclusief voor deze opdrachtgever werkt, maar er is ook een optie opgenomen waarin je wel afspraken maakt over het verrichten van werkzaamheden voor een concurrent.

Verder worden er afspraken gemaakt over het delen van (bedrijfsgevoelige) gegevens. Daardoor kan jij mede bepalen wat er met adviezen en rapporten gaat gebeuren. Zijn die alleen voor intern gebruik of kunnen ze ook gepubliceerd worden? Dit contract is een specifieke vorm van een overeenkomst van opdracht.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

5 pagina's

Reviews

1 beoordeling voor Consultancy Overeenkomst

 1. D. Lockhorst

  Prima model dat eenvoudig te hergebruiken is voor andere opdrachten.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...