Directiereglement BV

 25,00 excl. btw

(1 review)

Een directiestatuut, directiereglement of directieregeling zijn allemaal namen voor hetzelfde document. Het regelt de bevoegdheden die de directeur kan uitoefenen. Die ligt normaal bij de aandeelhouders. Hiermee geven jullie de directeur de mogelijkheid om de dagelijkse gang van zaken te regelen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Model directiereglement

Een directiereglement, ook wel directiestatuut, regelt de bevoegdheden van een directeur-bestuurder. In dit geval is dat tussen twee BV’s die samen aandeelhouder zijn in een andere BV. Eén van hen beiden gaat de statutaire directie vormen van deze werkmaatschappij. Het reglement is een aanvulling op de statuten.

Tip: Bestel dit contract als onderdeel van onze BV Compleet Bundel.

Deze modelregeling regelt de bevoegdheden die de management BV straks zal hebben. Zo is een aantal besluiten voorbehouden aan de aandeelhouders. Dit is van belang omdat anders de BV, of persoon, die het dagelijkse management voert in theorie de andere BV zou kunnen benadelen. Die is immers slechts passief aandeelhouder. Je legt de directeur beperkingen op voor het aangaan van hele grote verplichtingen. Denk hierbij aan de aanschaf van onroerend goed of toezeggingen aan het personeel. Dit directiereglement zorgt ervoor dat de aandeelhouders zich hier eerst over uit moeten spreken.

Wat moet je zelf invullen

Je moet de grenzen bepalen van wat belangrijke beslissingen zijn. In het ene bedrijf is €5.000,- veel, maar bij een kapitaalintensief bedrijf kan dat ook € 50.000,- zijn. Er kunnen ook bijzondere onderwerpen zijn in het bedrijf die je voorbehouden wilt hebben aan de aandeelhouders.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Doel van de regeling;
  • Frequentie overleg;
  • Beslissingen die zijn voorbehouden aan de aandeelhouders;
  • Vervanging bij ziekte en dergelijke;
  • Mogelijkheden van aanpassing;
  • Opzegging.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een directiereglement regelt de verhouding tussen de directeur en de aandeelhouder(s). Het is een aanvulling op de statuten. Voordeel van een dergelijke aanvulling is dat het veel flexibeler is. Om statuten te wijzigen moet je naar de notaris, maar deze regeling pas je zelf aan. Naast dit reglement moet je ook een managementovereenkomst opstellen evt. aangevuld met een aandeelhoudersovereenkomst.

Bestand

Word-document

Soort

Reglement

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

1 review voor Directiereglement BV

  1. P. Hennuin

    Bijna het reglement dat ik zocht. Heb zelf nog wat aanvullingen voor ons bedrijf gedaan.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BV Compleet Bundel
€ 125,00

Om een BV goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 15 documenten samengesteld. Maak je BV vandaag nog fiscus proof.

Vaak samen gekocht met...