Distributieovereenkomst

 45,00 excl. btw

(1 klantbeoordeling)

Degelijke en uitgebreide distributieovereenkomst voor de verkoop van producten. Dit contract wordt tussen een leverancier en distributeur gesloten. Op die manier kan een leverancier snel via diverse partijen zijn producten verkopen. De wet regelt niet veel, dus een goed model is een eis.

Andere namen voor dit contract zijn dealerovereenkomst of resellerovereenkomst.

Up-to-date voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Distributieovereenkomst voorbeeld

De wet biedt geen vaste regels voor een distributieovereenkomst. Partijen kunnen deze dus zelf invullen. Een distributieovereenkomst is een overeenkomst tussen een leverancier van producten en een partij die deze producten inkoopt en doorverkoopt.

De distributeur koopt in voor eigen rekening en risico. Daarna verkoopt de distributeur de producten door. Deze overeenkomst regelt de rechten en plichten van de distributeur. Belangrijke zaken die jullie regelen zijn de verhouding van het risico, gebruik van merknamen en vertrouwelijkheid.

Zonder een overeenkomst mag je bijvoorbeeld niet een merknaam gebruiken. Dat is een belangrijk middel voor de leverancier om zijn merk te beschermen en exclusief te kunnen houden.

Wat moet je zelf invullen

Je moet nog wel wat zaken zelf regelen. Zoals natuurlijk de namen van partijen, de algemene voorwaarden van de leverancier, een lijst met producten en prijzen. Op enkele plaatsen moeten keuzes gemaakt worden voor bijvoorbeeld boetes en periodes. Vraag je van tevoren ook af of de distributeur exclusiviteit moet hebben voor een bepaalde regio, of een bepaalde periode.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Producten en omvang distributie;
 • Geheimhouding;
 • Prijs;
 • Facturering en betaling;
 • Risico;
 • Aansprakelijkheid;
 • Garantie;
 • Intellectuele eigendom;
 • Service;
 • Duur overeenkomst;
 • Slotbepalingen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Bij distributie krijgt iemand het recht om producten te verkopen die hij heeft ingekocht van de distributiegever. Een distributeur kan voor verschillende leveranciers distributeur zijn. Een leverancier kan ook verschillende distributeurs hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld ieder een eigen regio hebben of een eigen onderdeel van de productlijn. Distributie is een mogelijkheid om snel te groeien zonder een eigen organisatie op te bouwen.

In plaats van een distributieovereenkomst kun je ook voor een agentuurovereenkomst kiezen. In dat geval sluit een handelsagent namens de leverancier overeenkomsten met klanten. Hij koopt producten dus niet eerst in voor eigen rekening en risico. Lees voor meer informatie: “Wat is een distributieovereenkomst?

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

11 pagina's

Reviews

1 beoordeling voor Distributieovereenkomst

 1. J. Bastiaan

  Robuust contract. Overtreft mijn verwachtingen als jurist.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...