Licentieovereenkomst Software

 25,00 excl. btw

(1 review)

Deze licentieovereenkomst software kun je gebruiken voor bijv. een desktop applicatie, mobile app of website. Jij hebt in opdracht iets gebouwd, maar de auteursrechten niet overgedragen. Daarom geef jij een softwarelicentie om het te mogen gebruiken. Voordeel is dat je een langdurige inkomstenstroom hebt en de rechten bij jou blijven.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Voorbeeld licentieovereenkomst software

Dit is een licentieovereenkomst tussen een softwarebouwer en zijn klant. Het gaat om maatwerk. De software, app of website is dus specifiek gemaakt voor de gebruiker. Daarbij kan natuurlijk gebruik zijn gemaakt van standaard componenten.

Deze licentie regelt het gebruik, de verwerking van wensen van de klant. Ons model bevat een apart artikel waarin de leverancier of licentiegever belooft een broncode deponering te doen. Als je dat niet wilt kun je dat artikel schrappen.

Wat moet je zelf invullen

Vul de gegevens van de klant en je eigen bedrijfsgegevens in. Verder moet je een zo duidelijk mogelijke omschrijving van de software geven. In het contract wordt gesproken over programmatuur. Je kan dat eenvoudig wijzigen in applicatie of website. De basis van de overeenkomst zal er namelijk niet door wijzigen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Niet exclusieve licentie;
  • Aanpassingen door licentiegever;
  • Aansprakelijkheid;
  • Bescherming broncode;
  • Verwerking van wensen;
  • Boetes.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
De opdrachtnemer heeft iets gebouwd voor de opdrachtgever. De auteursrechten zijn echter niet overgedragen, die berusten dus bij de opdrachtnemer. Bij een licentieovereenkomst blijven de auteursrechten bij de maker van de software, app of website. De gebruiker krijgt een recht om die te gebruiken. Daarvoor betaalt de gebruiker ook wel licentienemer een jaarlijkse vergoeding. Voor die vergoeding maakt de licentiegever dan updates.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

4 pagina's

Reviews

1 review voor Licentieovereenkomst Software

  1. A van Rikxoort

    Ik had per ongeluk de verkeerde licentieovereenkomst gekocht. Na een telefoontje was dat binnen enkele minuten omgeruild.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...