Huurovereenkomst Auto

Eenvoudig een auto of ander voertuig verhuren

 15,00 excl. btw

(2 klantbeoordelingen)

Standaardovereenkomst om een auto te verhuren. Met dit contract spreek je de voorwaarden af. Hoe zit het met de WA-verzekering, kilometervergoeding en de huurprijs en borg? Download dit word-document één keer en gebruik het onbeperkt. Ook verkrijgbaar in het Engels.

Up-to-date: wet- en regelgeving 2024

Word-document

Direct in je e-mail

Download direct

Eenvoudig invullen

Veilig betalen

Omschrijving

Huurcontract auto

Overeenkomst waarmee je afspreekt om een auto te (ver)huren. Met deze autoverhuurovereenkomst leg je de belangrijkste zaken vast, zoals de aansprakelijkheid en de verzekering bij schade. Verhuurders kunnen dit model goed als basis gebruiken. Per keer dat je een auto verhuurt moet je een nieuw exemplaar maken op basis van dit model.

Wat moet je zelf invullen

Vul zelf het merk/type, bouwjaar en brandstof in, dus alle feiten over het voertuig. Ook vul je de huurprijs en evt. meerkosten per gereden kilometer in. Tot slot print je de overeenkomst uit. Na ondertekening door huurder en verhuurder (in tweevoud) is de overeenkomst rechtsgeldig.

Ook in het Engels: Car Rental Agreement

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Merk en type auto;
 • Huurprijs;
 • Maximum aantal kilometers;
 • Vulling brandstoftank;
 • Kosten olie/benzine/stalling;
 • (Voertuig)documenten;
 • Verzekering;
 • Aansprakelijkheid;
 • Verkeersboetes;
 • Tijdsduur.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
De verhuur van een auto is een bijzondere vorm van het verhuren van roerende zaken. Bij de auto is namelijk sprake van een wettelijke aansprakelijkheid van de bestuurder en de eigenaar. Je moet dus altijd gebruik maken van een goed contract, waar je die zaken in regelt. Ben je een erkend verhuurbedrijf dat lid is van de BOVAG, dan kun je hun model gebruiken. Ben je dat niet, dan is het zelfs verboden om hun model te gebruiken.

Wat is een autoverhuurovereenkomst?

Een autohuurovereenkomst regelt de verhuur van een auto. De overeenkomst regelt alle zaken die van belang zijn. Bij een auto heb je variabele kosten, die hebben te maken met het gebruik. Daarnaast is de huurprijs een vergoeding voor de auto zelf. Beide aspecten moeten goed in de overeenkomst staan. Daarnaast regelt de overeenkomst natuurlijk eventualiteiten zoals schade of verkeersovertredingen.

Wanneer gebruik je een autohuurcontract?

Er zijn veel opties waarom iemand in een auto rijdt die van jou is. Maar je zal altijd een contract moeten opstellen. Een auto is van degene op wiens naam het kentekenbewijs staat. Zonder aanvullende afspraken is dat degene die verantwoordelijk is voor betaling van belastingen, schade, verkeersboetes en dergelijke.

Je kunt een auto verhuren, dat is voor korte termijn, tegen betaling afstaan (deze huurovereenkomst auto). Is het gebruik voor langere termijn? Dan gebruik je meestal een leaseovereenkomst auto. Is het je bedoeling de auto uit te lenen zonder vaste vergoeding? Gebruik dan onze bruikleenovereenkomst auto.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

,

Zakelijk

Aantal

4 pagina's

Reviews

2 beoordelingen voor Huurovereenkomst Auto

 1. H. Barentsen

  Eenvoudig in te vullen met duidelijke aanwijzingen in de tekst.

 2. amrish rama

  snel, goed en goedkoop. ik heb hier vaker overeenkomsten gedownload.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...