Gebruikersovereenkomst Auto van de Zaak

Zorgeloos een bedrijfswagen voor één of meer werknemers

 20,00 excl. btw

(2 klantbeoordelingen)

Contract om een auto van de zaak aan personeel te geven. Dit kan een (bestel)auto in eigendom van het bedrijf of een leaseauto zijn. De werknemer tekent bij ontvangst. Jullie maken afspraken over privégebruik, verzekeringen, parkeer- en verkeersboetes. Ook in het Engels.

Up-to-date voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Overeenkomst auto van de zaak

Gebruikersovereenkomst waarbij een werkgever een bedrijfsauto aan een werknemer geeft. Dit document is rechtsgeldig als het door beide partijen ondertekend is. In een apart aanvraagformulier (gratis meegeleverd) wordt het automerk, type en kenteken ingevuld. Die verschillen immers per medewerker.

Een gebruikersovereenkomst auto van de zaak is belangrijk, omdat je zakelijke afspraken moet maken dat de auto wordt ingeleverd bij langdurige ziekte, non-actiefstelling of schorsing. Ook spreek je af welke risico’s voor rekening van de werknemer zijn, zoals schade en verrekening van boetes met loon.

Onze Gebruikersovereenkomst Auto van de Zaak is ook verkrijgbaar in het Engels.

Wat moet je zelf invullen

Op het aanvraagformulier vul je de belangrijkste gegevens in. Geef ook aan hoeveel kilometers privé er per jaar mag worden gereden. Strikt zakelijk gebruik kan natuurlijk ook. De naam- en adresvelden van de gebruiker en organisatie staan duidelijk aangegeven.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Rechten en plichten;
 • Privé of alleen zakelijk gebruik;
 • Fiscale gevolgen;
 • Schade en diefstal;
 • Verkeersboetes en beslag;
 • Inlevering.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Met iedere werknemer die een auto voor zakelijk gebruik krijgt, wordt een overeenkomst gesloten. In deze gebruikersovereenkomst auto van de zaak staat vast dat die ten behoeve van de uitoefening van werkzaamheden van de dienstbetrekking wordt verstrekt.

Bij meer dan vijf bedrijfswagens is het verstandig om een reglement auto van de zaak op te stellen. Daarin staan algemene regels voor alle personeelsleden die een auto ter beschikking krijgen. Voeg die als bijlage toe aan de overeenkomst.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

4 pagina's

Reviews

2 beoordelingen voor Gebruikersovereenkomst Auto van de Zaak

 1. P. van Tilburg

  Ik was op zoek naar een model waarin ook staat dat medewerkers hun verkeersboetes zelf moeten betalen. Dat staat hier duidelijk in beschreven.

 2. anoniem

  Taalfout in gebruikersovereenkomst gevonden: wernemer moet werknemer zijn. Verder alles correct.

  Reactie: Beste A, dat is slordig inderdaad. We hebben het direct aangepast. Bedankt voor je reactie en sorry voor het ongemak.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

HRM Compleet Bundel
€ 75,00

Om je HRM goed te organiseren heb je een set contracten en reglementen nodig. Wij hebben een bundel van 12 documenten samengesteld. Hiermee heb je het in één keer slim geregeld.

Vaak samen gekocht...