Huurovereenkomst Kamer

Tijdelijke kamerverhuur contract voor studenten

 25,00 excl. btw

(2 reviews)

Modelcontract voor kamerverhuur met een afgesproken periode. Dat wil zeggen: met een begin- en einddatum. Je kunt dit contract voor een eenmalig bedrag downloaden en voor een onbeperkt aantal kamers gebruiken. Lees ook onze 7 tips om dit fiscaal goed te regelen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Huurcontract Kamer

Uitgewerkt voorbeeld om een studentenkamer tijdelijk te verhuren. Juridisch gezien heet dit een onzelfstandige woonruimte. Een kamer kan dus elk onderdeel van een woning zijn.

De wettelijke en maximale looptijd van een tijdelijke kamerverhuurovereenkomst is vijf jaar. Je mag een kortere periode afspreken. De verhuurder kan in die periode niet opzeggen. De huurder kan dat wel.

Wat moet je zelf invullen

Vul de gegevens van de huurder en verhuurder in. Verder vul je het adres en de vierkante meters in. Het gebruik van gemeenschappelijke voorzieningen kruis je aan op basis van de opsomming in het model.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Omschrijving gehuurde;
 • Eventuele bijkomende ruimtes;
 • Gebruik andere zaken;
 • Hoogte huur;
 • Wijze van betaling;
 • Verplichtingen huurder.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Model voor de verhuur van een onzelfstandige woonruimte. Dit kan een kamer, verdieping, tuinhuis of ander onderdeel van een woning zijn. Meestal is sprake van onderhuur. Dit is niet altijd toegestaan op grond van de hypotheekakte. Zoek dit van tevoren goed uit.

Wat is een huurcontract kamer?

Een kamer is onderdeel van een groter geheel. Je verhuurt dus een aparte eenheid incl. het medegebruik van andere delen, zoals de badkamer en keuken. In dit model is gas, water en licht inbegrepen. Alle medehuurders gaan akkoord met het gezamenlijk gebruik van de aangewezen voorzieningen.

Kamerverhuurvrijstelling

Deze vrijstelling wordt ook wel de belastingvrije kamerverhuur genoemd. De fiscus stelt jaarlijks een maximum vast. Zoek uit wat in jouw situatie fiscaal de beste keuze is. Als je onder de kamerverhuurstelling valt, hoef je inkomen uit huur niet op te geven bij de jaarlijkse belastingaangifte. De voorwaarden vind je in dit artikel.

Kamerverhuur met hospitaregeling

De opzegtermijn is anders als de verhuurder in hetzelfde huis woont. We spreken dan van een hospitaregeling. Een hospita was een (oudere) vrouw die een kamer verhuurde en dan vaak eten kookte en de was deed. Het juridische idee is dat er hier een dienst wordt verricht en geen huurovereenkomst is.

De verhuurder die in hetzelfde huis woont kan gedurende de eerste negen maanden van de overeenkomst het huurcontract opzeggen. Voor de opzegging van de huur geldt een opzegtermijn van 3 maanden.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

5 pagina's

Reviews

2 reviews voor Huurovereenkomst Kamer

 1. 7d47a174f6cbf218b86c15aa48069e16? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

  Marion Colyn

  Superovereenkomst.

 2. 25a905acaebfe78723fdc8a641dbb310? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

  James Arentsen

  Helder en overzichtelijk contract. Het wordt direct gemaild en het invullen is simpel.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...