Huurovereenkomst tussen Beheer en Werk-BV

 25,00 excl. btw

(1 review)

Verhuur van een bedrijfsruimte binnen een concern. De verhuurder is de holding, de huurder is de werkmaatschappij. Hierdoor heb je een zakelijke verhouding tussen deze twee bedrijfsonderdelen. Je moet dat schriftelijk goed vastleggen. Dat zal je boekhouder vragen, maar ook zeker de fiscus.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Holding verhuurt aan werkmaatschappij

Een gebouw, verdieping of ruimte dat in eigendom is bij de holding wil je verhuren aan de werkmaatschappij. Deze huurovereenkomst tussen bv’s is vooral van belang om de verhouding naar derden duidelijk te maken. De fiscus zal namelijk een schriftelijke overeenkomst eisen.

De holding kan niet willekeurig de huur wijzigen. In de onderlinge verhouding kan het wel handig zijn om soepel met het contract om te gaan. Dat is dan ook handiger dan onze normale huurovereenkomst bedrijfsruimte.

Wat moet je zelf invullen

Je moet de feitelijke zaken aanvullen. Eventuele keuzes maken voor de huurprijs en de huurperiode.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Gehuurde;
 • Huurprijs en indexering;
 • Aanpassingen aan het pand;
 • Bestemming;
 • Gebruik en onderhuur;
 • Huurverlenging;
 • Rechten bij verkoop.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Voor de verhoudingen tussen een beheer-bv en een dochter-bv moeten schriftelijke afspraken worden gemaakt. Dit is vooral van belang, omdat de Belastingdienst vereist dat deze verhoudingen aantoonbaar zakelijk zijn.

Het kan erg verstandig zijn om onroerend goed in de holding onder te brengen. Zo loop je minder risico als de werkmaatschappij in de problemen komt. Formeel is de holding hierdoor ook schuldeiser. Zelfs bij verkoop van de werkmaatschappij heeft de holding nog een juridische aparte positie als verhuurder.

De vraag of je onroerend goed onderbrengt in een holding of privé is fiscaal van groot belang. Laat je hierover goed adviseren door je accountant, want je kunt veel belasting besparen. Denk bijv. aan het onderbrengen van onroerend goed in Box 3 van je privévermogen.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

5 pagina's

Bestemd voor

Besloten vennootschap

Reviews

1 review voor Huurovereenkomst tussen Beheer en Werk-BV

 1. 243593f3f6cd75e9838d15ecd638a4ac? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

  Ron Mutsaers

  Fijn dat overeenkomsten.nl zo’n specifiek contract als dit beschikbaar heeft. Hier was ik naar op zoek.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...