Rekening-Courant Overeenkomst DGA

Verrekenen van bedragen tussen DGA en BV

 25,00 excl. btw

(4 klantbeoordelingen)

Download onze rekening-courant overeenkomst tussen DGA en BV of tussen BV’s (bijv. een holding en werkmaatschappij). De fiscus eist dat je hier zakelijke afspraken over maakt. Je vindt de actuele regels en het verschil met een lening op deze pagina van de Belastingdienst.

Up-to-date voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Rekening-Courant DGA of tussen BV’s

Een rekening-courant overeenkomst wordt meestal tussen een DGA en de BV opgesteld. Dit contract kun je ook voor BV’s onderling (intercompany) downloaden. Maak eenvoudig afspraken over de automatische verrekening van bedragen in je boekhouding.

Rente en saldo

Je hoeft geen rente te betalen als het saldo het hele jaar onder de €17.500,- blijft. Dit is de maximale grens die fiscaal is toegestaan (2024). Als je ook maar één keer dit bedrag hebt overschreden, wordt met terugwerkende kracht rente over het hele bedrag gerekend. Onze rekening-courant overeenkomst gebruikt begin + eindsaldo en delen door twee als berekening.

Tip: Bestel dit contract als onderdeel van onze BV Compleet Bundel.

Het saldo zal continue fluctueren. Er staat ook niet vast wie de leningnemer of leninggever is. Soms heeft de BV een vordering op de DGA en dan weer andersom. Je vult zelf in hoe hoog het maximum saldo (kredietlimiet) is.

Wat moet je zelf invullen

Vul je bedrijfsgegevens, rente en het max. saldo in. De rente moet marktconform zijn en baseren op de actuele rentestand van banken en andere kredietverstrekkers. Vraag je boekhouder bij twijfel om advies.

Misschien voelt het vreemd, omdat je een contract met jezelf sluit. Toch is een BV formeel gezien, ook al ben jij de DGA, een aparte rechtspersoon. De Belastingdienst verplicht in dat geval om afspraken te maken.

Samenvatting

Deze rekening-courant overeenkomst bevat bepalingen over:

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een BV schiet geld aan de DGA voor of andersom. Dit kan ook tussen BV’s. Zo betaalt de werk-bv een factuur voor de holding of worden doorlopend bedragen, zoals huur, energie en internet binnen het concern verrekend. Een rekening-courant overeenkomst is speciaal voor kortlopende bedragen over en weer. Voor langlopende leningen heb je andere overeenkomsten nodig (zie vaak samen gekocht hieronder).

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

5 pagina's

Reviews

4 beoordelingen voor Rekening-Courant Overeenkomst DGA

 1. Nova Jansma

  Tevreden over de professionele opzet van dit contact en de heldere toelichting op deze pagina.

 2. Robert Schwering

  Prettige website met enorm veel overeenkomsten voor een betaalbaar bedrag. De helpdesk is vakkundig en reageert snel op vragen.

 3. K. van den Burg

  Direct geleverd en gewoon een prima contract.

 4. Renske Hanemaayer

  Perfect, beide modellen zijn zeker aan te bevelen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

BV Compleet Bundel
€ 125,00

Om een BV goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 14 documenten samengesteld. Maak je BV vandaag nog fiscus proof.

Vaak samen gekocht...