Intentieverklaring Bedrijfsovername

Intentieovereenkomst voor overname bedrijf

 35,00 excl. btw

(2 klantbeoordelingen)

Het (ver)kopen van een bedrijf gaat in stappen. Deze Intentieverklaring Bedrijfsovername is de eerste stap waarbij twee partijen aangeven van plan te zijn om met elkaar in onderhandeling te gaan. Uitgebreid voorbeeld met een tijdpad, procedure en checklist.

Up-to-date voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Voorbeeld intentieovereenkomst overname

De eerste formele stap bij de (ver)koop van een bedrijf is dat beide partijen aan elkaar verklaren dat zij met elkaar in onderhandeling zijn. Dit leg je vast in deze intentieverklaring bedrijfsovername, in het Engels een Letter of Intent (LOI). Dit uitgebreide voorbeeld wordt door zowel de potentiële koper als verkoper ondertekend.

Let op: wij hebben een aparte Intentieverklaring Fusie.

Beide partijen spreken af dat zij in (exclusieve) onderhandeling zijn. Jullie spreken de intentie uit dat hierover voor een bepaalde datum overeenstemming wordt bereikt. Onze intentieverklaring bedrijfsovername bevat ook een beschrijving van het proces om een due diligence uit te voeren. Verder leggen jullie de verschillende data in het verkoopproces vast.

Wat moet je zelf invullen

Geef duidelijk aan welke partijen de onderhandelingen voeren en over welke bedrijfsovername het gaat. Verder vul je de kerngegevens in, zoals de verkoopprijs, aantal aandelen, eigen vermogen en liquide middelen. Ook neem je de datum op waarin afspraken aflopen.

Houd tijdens het proces goed bij welke informatie je als verkoper verstrekt. Mogelijk is niet alles van toepassing. Onze verklaring is eerder te uitgebreid dan te kort. Onderaan het model vind je een checklist.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Proces;
 • Adviesverplichtingen;
 • Betrokkenheid management en personeel;
 • Het niet voeren van onderhandelingen met derden;
 • Deadline voor koper voor het besluit tot koop;
 • Garanties waarover overeenstemming moet komen;
 • Prijsbepaling;
 • Bedrijfsvoering;
 • Betrokkenheid adviseurs;
 • Teruggave documenten na due diligence.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Bij een bedrijfsovername zijn er verschillende fases. Na de eerste verkennende gesprekken volgt de fase om zaken schriftelijk vast te leggen. Dit gebeurt door het ondertekenen van deze Letter of Intent (LOI). Je legt de procedure, reikwijdte van het onderzoek en tijdpad vast. Eventueel kun je kiezen voor exclusiviteit.

Specificaties

Bestand

Word-document

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

7 pagina's

Reviews

2 beoordelingen voor Intentieverklaring Bedrijfsovername

 1. Chris Dijkhof

  Ik ben bijzonder tevreden met deze zeer complete en duidelijke overeenkomst.

 2. J. Helius

  Prima LOI, zeker voor dit bedrag. Er is echter wel enige achtergrondkennis benodigd om het zelf in te vullen, maar dat staat niet in verhouding tot de kosten die je moet maken om het uit te besteden aan een advocaat ondernemingsrecht.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Overname Compleet Bundel
€ 100,00

Voor de overname van een BV heb je een set contracten nodig. Wij hebben een bundel van 9 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht...