Koopoptie Aandelen BV

24,95

De eigenaar van een BV geeft een koopoptie op de aandelen in de BV. Door de optie kan de koper in een bepaalde periode de aandelen kopen. Hiermee geef je zekerheid aan de koper.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Koopoptie aandelen

Dit is een optiecontract waarbij de eigenaar van de aandelen in een BV een koopoptie geeft aan een ander. Deze optieverkrijger kan de aandelen in de BV overnemen. De optie heeft een door jullie zelf te bepalen looptijd.

Bij het verkrijgen van de optie moet een bedrag betaald worden voor die optie. Dat is een fiscale eis. De optieverstrekker kan de optie ook afkopen. Eigenlijk koop je de optie dan terug. De toekomstige prijs moeten partijen samen bepalen. Er is een bepaling in dit contract om een deskundige aan te stellen om de prijs te bepalen. Deze optie is persoonlijk. De koper kan de optie dus niet doorverkopen aan een nieuwe of andere koper.

Wat je zelf moet opnemen in dit contract

Alle gegevens over de onderneming, de looptijd en de waarde van de optie.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Partijen en de manier waarop zij in de overeenkomst staan;
  • Opbouw van het aandelenkapitaal;
  • Omvang van de optie;
  • Wijze van uitoefening;
  • Mogelijkheid van terugkoop.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Optierechten zijn rechten waarbij nu wordt vastgelegd wat in de toekomst de inhoud van een overeenkomst is. In dit geval krijg je dus nu de optie om later aandelen te kopen. Je bepaalt nu al welke prijs je dan moet betalen. Gaat het beter dan verwacht met de onderneming, dan zijn je opties meer waard. Gaat het slechter dan is je optie niets waard.

Doel van een optie kan zijn om extra zekerheid te bieden aan een kapitaalverschaffer. Een andere reden kan zijn dat partijen reeds zaken doen en de optienemer later zijn zakenpartner over wil kunnen nemen.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Bestemd voor

Besloten vennootschap

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Koopoptie Aandelen BV” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles voor overname BV

Voor de overname van een BV heb je een set contracten nodig. Wij hebben een bundel van 8 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht met...