Koopoptie Aandelen BV

Optie op deelname in of overname van een bedrijf

 25,00 excl. btw

(2 klantbeoordelingen)

Als eigenaar van een BV geef je een koopoptie. Hiermee kan een ondernemer of investeerder in een bepaalde periode aandelen kopen. Voor de koper is dit een zekerheid vooraf. Als het goed gaat, zijn ook de opbrengsten voor de koper.

Up-to-date voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Koopoptie aandelen

Dit is een optiecontract waarbij de eigena(a)r(en) van een BV een koopoptie aan een ander geeft/geven. De optieverkrijger kan de aandelen in de BV gedurende een afgesproken periode overnemen. Vul zelf in wat de looptijd van de optie is. Ook de toekomstige prijs moeten jullie samen bepalen.

Tip: Bestel dit contract als onderdeel van onze Bedrijfsovername Compleet Bundel.

Bij het verkrijgen van een optie moet een bedrag betaald worden. Dat is een fiscale eis. De optieverstrekker kan de optie ook afkopen. Eigenlijk koopt die optie dan terug. Deze optie is persoonlijk. De optieverkrijger kan dus niet doorverkopen aan een ander. Tot slot is er een bepaling opgenomen om een deskundige aan te stellen om de prijs te bepalen. Deze passage kun je verwijderen als dit niet van toepassing is.

Wat moet je zelf invullen

Vul alle gegevens over de onderneming, looptijd en de waarde van de optie in.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Partijen en de manier waarop zij in de overeenkomst staan;
 • Opbouw van het aandelenkapitaal;
 • Omvang van de optie;
 • Wijze van uitoefening;
 • Mogelijkheid van terugkoop.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Optierechten zijn rechten waarbij nu wordt vastgelegd wat in de toekomst de inhoud van een overeenkomst is. In dit geval krijg je dus nu de optie om later aandelen te kopen. Je bepaalt nu al welke prijs je dan moet betalen. Gaat het beter dan verwacht met de onderneming, dan zijn de opties meer waard en vice versa.

Doel van een optie kan zijn om extra zekerheid te bieden aan een kapitaalverschaffer. Een andere reden is dat partijen al zaken doen en de optienemer later zijn zakenpartner over wil kunnen nemen.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

2 beoordelingen voor Koopoptie Aandelen BV

 1. Jan Geytenbeek

  Na een zoektocht op het internet zijn wij eindelijk een versie tegen gekomen die alle voorwaarden dekt. Je hebt wel enige basiskennis nodig om alle velden in te vullen.

 2. Jos Olden

  Positief verrast dat je voor een relatief klein bedrag zulke goede contracten kunt downloaden. Bij een juridisch adviseur ben je een veelvoud kwijt.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Overname Compleet Bundel
€ 100,00

Voor de overname van een BV heb je een set contracten nodig. Wij hebben een bundel van 9 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht...