Joint Ownership Agreement

Agreements about shared ownership and risks

 35,00 excl. btw

Afspraken over een gezamenlijk bezit, zoals een chalet, boot of paard moet je goed vastleggen. Je spreekt af hoe je beslissingen neemt. Onder andere hoe je de kosten verdeelt en wat je doet als iemand uit wil stappen of verkopen. Al die zaken leg je vast in dit contract.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Gedeelde eigendom roerende zaak

In dit contract maken twee of meer mensen afspraken over een gezamenlijke bezitting. Jullie leggen vast hoe de verhouding van het eigendom (als percentage) is en de verhouding waarin je de kosten deelt. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor toekomstig onderhoud en een eventuele verzekering.

Belangrijk is ook wat jullie doen als er schade ontstaat. Dat kan schade zijn aan jullie gemeenschappelijk bezit, of schade die bij iemand anders ontstaat. Je spreekt ook af hoe je weer uit elkaar gaat als één van de eigenaren uit wil stappen.

Our Joint Ownership Agreement is also available in Dutch.

Wat moet je zelf invullen

Geef duidelijk aan wat jullie samen delen en wanneer de overeenkomst ingaat. Er is een aantal keuzes over de procentuele verdeling. Tot slot ondertekenen alle eigenaren.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Omschrijving gemeenschappelijk bezit;
  • Verdeling eigendom;
  • Verdeling kosten;
  • Onderhoud en verzekeringen;
  • Vertrek- en verkoopregeling.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Veel goederen kun je samen bezitten. Tegenwoordig zijn er veel mensen die samen willen delen. Denk aan het samen bezitten van een auto, dier, gereedschap of iets anders waardevols. Delen is een goed plan, maar denk ook aan de juridische consequenties. Gezamenlijk bezit betekent ook risico’s delen en beslissingen nemen. Leg de afspraken hierover op voorhand vast en niet pas als er een conflict is. Lees ook over de risico’s van gemeenschappelijk bezit of gedeelde eigendom.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Engels

Doelgroep

Particulier

Aantal

3 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Joint Ownership Agreement” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...