Huurovereenkomst Vakantiehuis

Een recreatiewoning verhuren in binnen- of buitenland

 25,00 excl. btw

Degelijk contract om een vakantiewoning te verhuren. Je maakt afspraken over het bedrag, de periode en een waarborgsom. Belangrijke elementen, zoals annulering en schoonmaak, staan er vanzelfsprekend ook in. Onze huurovereenkomst vakantiehuis is ook verkrijgbaar in het Engels.

Up-to-date: wet- en regelgeving 2024

Word-document

Direct in je e-mail

Download direct

Eenvoudig invullen

Veilig betalen

Omschrijving

Model Huurcontract Vakantiehuis

Je hebt één of meerdere recreatiewoningen in binnen- of buitenland die je zelfstandig wilt verhuren. Dit doe je bijv. via je netwerk, een website, social media of tussenpersoon. Om communicatieproblemen te voorkomen is het altijd verstandig om een huurovereenkomst vakantiehuis te laten ondertekenen.

In zo’n contract staan niet alleen afspraken over de huurprijs, maar ook over wat er wel en niet is toegestaan (roken, huisdieren etc.). Voor huurders is het ook belangrijk om te weten of er lakens, kussenslopen, handdoeken en theedoeken aanwezig zijn en of die zijn inbegrepen bij de prijs.

Ook in het Engels: Holiday Home Rental Agreement

Wat moet je zelf invullen

Vul de namen en adresgegevens van zowel de huurder als verhuurder in. Vervolgens geef je aan wat de prijs en huurperiode is. Je kunt een waarborgsom vragen en opgeven welke kosten er verbonden zijn aan annulering. Eventueel kun je een boete op de borgsom inhouden als de woning niet schoon wordt opgeleverd.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Huurbedrag;
  • Huurperiode (bepaalde of onbepaalde tijd);
  • Aantal personen;
  • Waarborgsom;
  • Annulering;
  • Wat is wel/niet aanwezig;
  • Wat mag wel/niet;
  • Controle en schoonmaak;
  • Aansprakelijkheid schade.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Je hebt een vakantiehuis in binnen- of buitenland dat je aan toeristen wilt verhuren. Wanneer het niet op eigen terrein staat, maar op een recreatiepark, heb je toestemming van het park nodig om jouw verblijf aan derden ter beschikking te stellen. Daarnaast heb je een opstal- en inboedelverzekering afgesloten en gecontroleerd of deze verzekering het toestaat om je recreatiewoning aan anderen te verhuren.

Voor de verhuur van vakantiewoningen gelden er verder geen wettelijke regels. Daarom is het extra belangrijk om zelf een goede huurovereenkomst vakantiehuis op te stellen. Ons model schaf je aan voor een eenmalig bedrag en mag je onbeperkt gebruiken. Het is een word-document die je op je eigen computer opslaat.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

,

Zakelijk

Aantal

5 pagina's

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Huurovereenkomst Vakantiehuis” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...