Escrow-overeenkomst

 25,00 excl. btw

(2 reviews)

Degelijke escrow-overeenkomst waarbij een softwareleverancier de broncode in depot geeft bij een onafhankelijke partij. Bij problemen kan de afnemer dan zelf over de software beschikken. Dit model is tussen drie partijen: softwaregebruiker, leverancier en bewaarnemer (escrow agent).

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Broncode escrow-overeenkomst

Contract waarbij een softwareleverancier de broncode ergens in depot geeft. Bij calamiteiten kan de afnemer die broncode ontvangen en zelf verder gaan. De eerste stap is dat de leverancier een licentieovereenkomst aan de afnemer verstrekt. Echter, de leverancier erkent dat zijn klant onder bepaalde omstandigheden over de broncode moet kunnen beschikken. Dat is uitsluitend bedoeld om de continuïteit van de software te kunnen waarborgen.

Dit is een overeenkomst tussen drie partijen. De leverancier van de software, de klant en de onafhankelijke partij die de broncode in bewaring neemt. Degene die de code bewaart wordt de escrow agent of depotnemer genoemd.

Wat moet je zelf invullen

Er zijn diverse termijnen en boetes in het contract opgenomen die je even na moet lopen. Deze escrow-overeenkomst gaat uit van een depot per kwartaal. Het kan natuurlijk zijn dat je vaker of langer een depot nodig hebt. Dat hangt van het traject af en vul je zelf in.

Samenvatting

Bevat de volgende bepalingen:

 • Beschrijving partijen;
 • Benoeming broncode;
 • Bevoegdheden afnemer;
 • Reeks gebeurtenissen aan beide kanten die kunnen leiden tot opheffen depot;
 • Continuïteitsgaranties.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
De softwareontwikkelaar wil de broncode niet afgeven. Dat zou een te groot risico zijn voor inbreuk op het auteursrecht. De afnemer wil echter een garantie. Als er problemen ontstaan bij de leverancier, dan wil de afnemer wel verder kunnen. Die wil dan een andere programmeur aan de broncode verder laten werken. Dat los je op met een escrow-overeenkomst. Het softwarepakket gaat in depot bij een escrow agent. Die geeft de software vrij als er problemen ontstaan.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

6 pagina's

Reviews

2 reviews voor Escrow-overeenkomst

 1. Jelle den Hartog

  Prima en uitgebreid voorbeeld waar ik goed mee uit de voeten kon.

 2. J Van Der Wal

  Degelijk model.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...