Overeenkomst Overdracht Bedrijfsactiva

 25,00 excl. btw

(2 reviews)

Koopovereenkomst voor de complete bedrijfsmiddelen, inventaris en voorraden van een bedrijf. De koper neemt alle bedrijfsactiva over. Je gebruikt dit als je alleen de bezittingen en niet de schulden van een onderneming over wil nemen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Verkoop bedrijfsactiva

Overeenkomst voor de verkoop van een complete bedrijfsinventaris of bedrijfsactiva. De koper neemt alle activa van een onderneming over. Activa zijn de inventaris, computers, software en dergelijke. Je koopt niet de bedrijfs-, handels- en domeinnaam.

Bij deze transactie neem je de tastbare bezittingen over. Het bedrijf blijft hierna “leeg” achter. Dit is iets anders dan een activa passiva transactie. Bij die transactie neem je, naast bezittingen, ook de verplichtingen over. Let op: voor horeca hebben we een aparte koopovereenkomst bedrijfsactiva horeca.

Wat moet je zelf invullen

Je moet zelf een bijlage opstellen waarop alle zaken die worden overgedragen genoemd zijn. Ook moet je een paar keuzes maken. Dit staat duidelijk in de overeenkomst aangegeven. Die zijn vooral bepaald door de vraag of je de koper of verkoper van de bedrijfsactiva bent. De keuzebepalingen geven meer zekerheden.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Overdracht inventaris;
 • Koopsom;
 • Moment van overdracht;
 • Wijze van overdracht
 • Garanties en wat te doen bij niet leveren;
 • Geschillen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een overname van alleen de bezittingen. Je neemt de bedrijfsactiva zonder de rechtspersoon in zijn geheel over. Wil je ook andere zaken overnemen, zoals de bedrijfs- en handelsnaam, dan heb je ook nog deze overeenkomst nodig. Een iets verdergaande mogelijkheid is een passiva/activa transactie, waarbij je alle bezittingen en schulden overneemt. De nog verdergaande overname is die van de complete rechtspersoon.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Bestemd voor

Besloten vennootschap, Vennootschap onder firma, Eenmanszaak

Reviews

2 reviews voor Overeenkomst Overdracht Bedrijfsactiva

 1. Siebren Eekma

  Makkelijk te bestellen en in te vullen.

 2. Heidi F.

  Fijn dat je niet naar een jurist hoeft, maar voor een laag bedrag honderden contracten voorhanden hebt die je onbeperkt mag gebruiken.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overname Compleet Bundel
€ 100,00

Voor de overname van een BV heb je een set contracten nodig. Wij hebben een bundel van 9 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht...