Overeenkomst Overdracht Bedrijfsactiva

21,95

(1 review)

De koper neemt de bedrijfsactiva van het bedrijf over. Koopcontract voor de complete bedrijfsmiddelen, de inventaris en voorraden van een bedrijf, althans je kan dit zelf verder specificeren. Je gebruikt dit als je alleen de bezittingen wil overnemen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Verkoop bedrijfsinventaris of bedrijfsactiva

Overeenkomst voor de verkoop van de complete bedrijfsinventaris of de complete bedrijfsactiva. De koper neemt de activa van het bedrijf over. De activa van een bedrijf zijn de inventaris, de computers, de software en dergelijke. Bij deze transactie neem je dus de bezittingen van een bedrijf over. Dat bedrijf blijft hierna dus “leeg” achter. Dit is iets anders dan een passiva/activa transactie. Bij die transactie neem je alle bezittingen en verplichtingen over. Waarbij alleen de rechtspersoon niet overgenomen wordt.

Wat je zelf moet regelen in deze overeenkomst

Er moet een bijlage gemaakt worden waarop alle zaken die overgaan genoemd zijn. Ook moet je een paar keuzes maken. Die zijn vooral bepaald door de vraag of je de koper of de verkoper van de bedrijfsactiva bent. De keuzebepalingen geven meer zekerheden.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • overdracht inventaris;
  • koopsom;
  • moment van overdracht;
  • wijze van overdracht
  • garanties en wat te doen bij niet leveren;
  • geschillen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een overname van alleen de bezittingen, de bedrijfsactiva een bedrijf zonder de rechtspersoon in zijn geheel over te nemen. Wil je ook andere zaken overnemen, zoals de bedrijfsnaam, de domeinnaam en dergelijke, dan moet u een aparte overeenkomst opstellen.
De iets verdergaande mogelijkheid is een passiva/activa transactie, waarbij je alle bezittingen en alle schulden overneemt.
De nog verdergaande overname is de overname van de rechtspersoon.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Bestemd voor

Besloten vennootschap, Vennootschap onder firma, Eenmanszaak

Reviews

1 review voor Overeenkomst Overdracht Bedrijfsactiva

  1. Heidi F.

    Fijn dat je niet naar een jurist hoeft, maar voor een laag bedrag honderden contracten voorhanden hebt die je onbeperkt mag gebruiken.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles voor overname BV

Voor de overname van een BV heb je een set contracten nodig. Wij hebben een bundel van 8 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht met...