Notulen AVA Turboliquidatie BV

Versneld een besloten vennootschap opheffen

 10,00 excl. btw

Opheffen en beëindigen van een BV zonder baten, dus zonder vereffening. Turboliquidatie is een eenvoudige en snelle manier om van een BV af te komen. Zorg wel dat je de procedure goed volgt. Je kunt ook de Engelse vertaling van deze notulen downloaden.

Up-to-date voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Aandeelhoudersbesluit turboliquidatie

De wet kent de mogelijkheid om een BV zonder baten per direct op te heffen (art. 2:19 lid 4 BW). Je moet een balans zonder bezittingen hebben om dit besluit te kunnen nemen. Deze snelle opheffing zonder vereffening noem je een turboliquidatie.

De BV moet zoveel mogelijk de bekende schuldeisers hebben betaald. Zorg ook dat je alle lopende contracten hebt opgezegd, zoals huurovereenkomsten en dergelijke. Voor het aandeelhoudersbesluit moet je zorgen dat de balans is opgeschoond.

Onze Notulen AVA Turboliquidatie zijn ook verkrijgbaar in het Engels.

Wat moet je zelf invullen

Kijk in de statuten of er nog bijzondere verplichtingen zijn bij het nemen van dit besluit. De notulen gaan uit van een BV met slechts één aandeelhouder, of in ieder geval van unanimiteit. Je moet de feitelijke gegevens in de kop opnemen.

Samenvatting

Bevat de volgende bepalingen:

  • Formelen eisen die aan de aandeelhoudersvergadering worden gesteld;
  • Inhoud besluit;
  • Aanwijzing bewaarder.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
De mogelijkheid om een rechtspersoon direct op te heffen had als doel te voorkomen dat er faillissementen zijn zonder baten. De rechtspersoon zonder baten kan zichzelf opheffen. Dit voorkomt dat een curator voor niets aan het werk is. De BV die zich opheft mag geen baten op de balans hebben.

De zogeheten turboliquidatie wordt ook misbruikt. Aandeelhouders hevelen activa over naar een andere BV en liquideren de lege BV. Schuldeisers blijven met lege handen achter.

Na het besluit kan je de BV uitschrijven uit het handelsregister. Er is geen vereffenaar nodig, want er valt niets te vereffenen. Er moet een bewaarder aangesteld die gedurende zeven jaar de administratie bewaart.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Notulen

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Notulen AVA Turboliquidatie BV” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...