Overdracht Merk, Handelsnaam en Domeinnaam

 25,00 excl. btw

(2 klantbeoordelingen)

Overeenkomst voor de overdracht van een merk, domeinnaam of handelsnaam. Deze kun je los of gezamenlijk verkopen. Na ondertekening is het van belang dat de registraties bij de KvK, SIDN en het merkenbureau op naam van de nieuwe eigenaar worden gezet.

Up-to-date voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Verkoop merk, domein- en handelsnaam

Je wil een specifiek deel uit je onderneming verkopen. Bijv. een website of merknaam. Juridisch gezien zijn dit intellectuele eigendommen. Een merk of handelsnaam kan je los verkopen. Je kunt ze ook verhuren, dan blijf je eigenaar en krijg je ieder jaar een vergoeding. In dat geval heb je onze licentieovereenkomst nodig.

Wat moet je zelf invullen

Vul de gegevens van de koper en de verkoper in. Let op dat de rechten die je verkoopt op de juiste verkoper staan geregistreerd. Dus staat het merk op naam van de holding, dan moet die ook verkopen en leveren.

Het is mogelijk een keuze te maken tussen de verschillende rechten zonder de structuur van de overeenkomst aan te tasten. Bijvoorbeeld omdat je geen merk hebt gedeponeerd. De koopsom bestaat uit een bedrag ineens en voor het merkgebruik een vergoeding per verkocht artikel.

Vanaf het moment dat de koopsom door koper is voldaan verbindt verkoper zich te onthouden van het gebruik van de rechten in de Benelux. Het is aan koper verboden om de waren waarop de overgedragen rechten betrekking hebben te exporteren naar andere landen dan de Benelux landen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Omschrijving van de rechten;
  • Vrijwaringen door verkoper;
  • Beperking rechten koper;
  • Bepaling koopsom.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
De overdracht van een deel van een onderneming kan plaatsvinden door de intellectuele eigendommen te verkopen. Zoals in dit geval waarbij de merkenrechten en de eventuele handelsnaam en domeinnaam worden overgedragen.

Nadat je deze overeenkomst hebt gesloten moet je ook nog andere handelingen uitvoeren om hem te kunnen effectueren. De handelsnaam moet overgeschreven in het handelsregister. Een merk moet overgeschreven in het merkenregister bij het BOIP. Een domein moet worden overgeschreven bij de SIDN.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

2 beoordelingen voor Overdracht Merk, Handelsnaam en Domeinnaam

  1. Sandra Moolenaar

    Overzichtelijk en voldeed mijn aan verwachtingen.

  2. Ruud

    Compleet en goede prijs/kwaliteit. Je moet wel zelf enige kennis in huis hebben om het goed in te kunnen vullen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Overname Compleet Bundel
€ 100,00

Voor de overname van een BV heb je een set contracten nodig. Wij hebben een bundel van 9 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht...