Nulurencontract

 15,00 excl. btw

(1 review)

Een arbeidscontract waarin de werkgever en werknemer de verhouding vastleggen. Bij een 0-urencontract is het zo dat er geen minimaal aantal uren per week is dat er gewerkt gaat worden.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Nulurencontract voorbeeld

Een contract waarin de arbeidsovereenkomst is opgenomen. Het aantal uren wat je afspreekt is minimaal nul, vandaar de naam nulurencontract. Daarnaast is er geen maximum aantal uren afgesproken.

Deze overeenkomst kan voor een bepaalde of voor een onbepaalde tijd zijn. Wettelijk gezien mag dit contract voor zes maanden bestaan. Na die zes maanden heeft de werknemer recht op het gemiddelde aantal uren van de afgelopen drie maanden.

Wat moet je zelf invullen

De functie van de werknemer en natuurlijk alle gegevens van werknemer en werkgever.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Datum indiensttreding;
 • Werkzaamheden;
 • Weigeringsmogelijkheid oproepkracht;
 • Geen verplichting tot oproeping;
 • Vervanging door oproepkracht;
 • Loon;
 • Vakantiegeld;
 • Vakantiedagen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Als je een arbeidsovereenkomst wilt aangaan, maar binnen een flexibel kader. In een nulurencontract zijn de algemene voorwaarden om te werken afgesproken. Deze treden in werking zodra de werkgever de werknemer oproept. Je gebruikt dit soort contracten om een zogenaamde flexibele schil rond je bedrijf op te zetten. De werknemers die je zo bindt zijn flexibel inzetbaar. Zet je mensen vaak in, dan ontstaan er ondanks deze overeenkomst wel rechten. Lees je goed in om risico’s te voorkomen.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

2 pagina's

Reviews

1 review voor Nulurencontract

 1. 0a635036d55a0265823f49d5eb3cd0b2? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

  Wereldwinkel

  Geen opmerkingen. Prima modelcontract waarin duidelijk staat vermeld welke velden je zelf nog in moet vullen. Ik kreeg deze website aangeraden door een collega.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HRM Compleet Bundel
€ 125,00

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 21 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht met...