Declaratieregeling

 10,00 excl. btw

(1 review)

Bestuursleden of vrijwilligers kunnen meestal de door hen gemaakte kosten declareren. Dan is het verstandig als je afspraken maakt over hoe je wilt dat die declaraties worden gedaan. Ook kun je vastleggen welke declaraties zijn toegestaan en welke kosten vooraf goedgekeurd moeten zijn.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Model Declaratieregeling

Deze declaratieregeling geeft regels over wat, hoe en hoeveel iemand mag declareren. Het is mogelijkheid om iemand incidenteel onkosten te laten declareren of om een vaste declaratievergoeding voor bijv. bestuursleden ter beschikking te stellen.

Deze regeling geeft aan welke kosten in aanmerking komen. Je kunt dat zelf uitbreiden voor jouw organisatie. Er is ook opgenomen dat kosten boven een bepaald bedrag, of bijzondere kosten alleen gedeclareerd kunnen worden als er vooraf toestemming is. Alle kosten staan gespecificeerd tegen een relatief lage vergoeding. De kilometervergoeding moet je zelf invullen. Die kun je baseren op de maximale vergoeding die de Belastingdienst accepteert.

Wat moet je zelf invullen

Je moet zelf bedragen opnemen die je koppelt aan onkosten. Of je wel of niet wilt dat bij bepaalde uitgaven vooraf toestemming moet komen en van wie is afhankelijk van jouw vereniging of stichting.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • De te declareren kosten;
  • Kosten met een voorbehoud;
  • De wijze waarop gedeclareerd kan worden;
  • Bezwaarmogelijkheid als de declaratie is afgewezen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
In veel non-profitorganisaties ontvangen de vrijwilligers geen vergoeding. Je wil ze wel betalen als ze daadwerkelijk kosten voor de organisatie maken. Hoe en wanneer je die uitbetaalt, kan je vastleggen. Bij de declaratieregeling hoort ook een declaratieformulier. De declaratieregeling is weer gebaseerd op het huishoudelijk reglement van een stichting of vereniging dat weer gekoppeld is aan de statuten. In principe zijn al deze documenten dus op elkaar afgestemd.

Als je een grote organisatie hebt, kun je ook nog betaalde krachten hebben. Die kunnen een deel van de formele bestuurstaken uitoefenen, zoals het goedkeuren van de declaraties.

Bestand

Word-document

Soort

Reglement

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

1 review voor Declaratieregeling

  1. 4d5152c8c3a0efe73cc4838aede88761? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

    Burga Worth

    Niet te kort, niet te lang, maar goed geschreven. Ik ben geen jurist, maar volgens mij een correcte modelregeling.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereniging Compleet Bundel
€ 50,00

Elke vereniging heeft een set contracten en reglementen nodig. Wij hebben een bundel van 8 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht met...