Overdracht Intellectueel Eigendom

Overeenkomst om eigendomsrechten te verkopen

 25,00 excl. btw

(1 klantbeoordeling)

Auteursrechten moeten schriftelijk worden overgedragen. Daar heb je een goed model voor nodig. Hiermee regel je de overdracht en de verhouding daarna. Onze Ake van Overdracht Intellectueel Eigendom geeft veel rechten aan de koper. Als je de verkoper bent, kan je die ook aanpassen.

Up-to-date: wet- en regelgeving 2024

Word-document

Direct in je e-mail

Download direct

Eenvoudig invullen

Veilig betalen

Omschrijving

Overdracht auteursrechten

De overdracht van auteursrecht door de maker/eigenaar moet van de wet schriftelijk plaatsvinden. Dat wil zeggen dat je de overeenkomst kunt gebruiken als je iets van iemand wil kopen. Je kan hem ook gebruiken naast een overeenkomst, waarbij iemand iets voor je heeft gemaakt (foto, boek of schilderij). Ook dan heb je een schriftelijke overdracht van auteursrecht nodig.

In dit contract staan afspraken waarmee de auteur afziet van zijn persoonlijkheidsrechten. Dat is het recht op naamsvermelding en het recht zich tegen wijziging te verzetten. Je kunt deze passage ook schrappen.

Wat moet je zelf invullen

In deze overeenkomst kan je zelf bepalen welk auteursrechtelijk werk wordt overgedragen. Ook moet je zelf aangeven of hier een aparte vergoeding voor wordt betaald.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Omschrijving werk;
  • Overdracht persoonlijkheidsrechten;
  • Overdracht optreden tegen inbreuk;
  • Overige bepalingen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Ons contract voor de overdracht van auteursrechten is een onderhandse akte zonder vormvereisten. In veel gevallen wordt het auteursrecht overgedragen aan de opdrachtgever of koper. Als je opdracht geeft om een website of advertentie te ontwerpen, berusten de auteursrechten bij de ontwerper.

Het kan ook zijn dat je een boek gaat uitgeven of dat je met anderen een werk hebt gemaakt. Ook dan kun je ons model gebruiken als je de rechten zelf wilt hebben.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

1 beoordeling voor Overdracht Intellectueel Eigendom

  1. Olaf Morrison

    Bondig opgesteld. Fijne en handige service.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Overname Compleet Bundel
€ 100,00

Voor de overname van een BV heb je een set contracten nodig. Wij hebben een bundel van 9 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht...