Samenlevingscontract Ontbinden

Brief aan ex-partner versturen

 0,00 excl. btw

Voorbeeldbrief om een samenlevingscontract te beëindigen. Het is verstandig om de exacte datum van de ontbinding schriftelijk vast te leggen. Daarmee is ook duidelijk dat je niet langer verantwoordelijk bent voor de uitgaven van je ex-partner.

Update: gecontroleerd voor wet- en regelgeving 2024.

Slim en snel geregeld.

Gratis Samenlevingscontract Ontbinden. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Samenlevingscontract beëindigen

Modelbrief om een samenlevingscontract te ontbinden. In de overeenkomst staat waarschijnlijk dat deze automatisch wordt ontbonden als de samenleving eindigt. Toch is het aan te bevelen om de datum expliciet in een brief te bevestigen. In deze voorbeeldbrief geef je ook aan dat er nog afspraken gemaakt moeten worden over spullen, huis en auto.

Het lijkt formeel, een samenlevingscontract ontbinden, maar het kan belangrijk zijn. De wijze van verdeling van geld, schulden, woning en goederen zullen vermoedelijk in het samenlevingscontract zijn opgenomen. Als je dat goed wilt regelen, dan zet je ook de verdeling straks op papier. Dat voorkomt dat je achteraf discussies krijgt over hoe iets verdeeld is.

Wat moet je zelf invullen

Natuurlijk jullie beide namen, vooral de datum waarop volgens jou daadwerkelijk een einde is gekomen aan de samenleving. Een voorstel (wij hebben een voorbeeld opgenomen) van hoe en wanneer je wilt praten over de verdeling van de spullen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Datum ontbinden samenlevingscontract;
  • Voorstel wie in de woning blijft wonen;
  • Aankondiging verdeling overige zaken.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Tijdens de looptijd van een samenlevingsovereenkomst zijn jullie verantwoordelijk voor elkaars bezittingen en schulden. Als jullie uit elkaar gaan is het verstandig om te bepalen op welke datum dat is. Dan kun je achteraf niet geconfronteerd worden met schulden die zijn aangegaan nadat jullie al uit elkaar waren.

In extreme gevallen kun je ook een verbod tot binnentreden afgeven. Dat is een huisverbod en mogelijk zelfs ook een contactverbod. Door dat te baseren op jouw huurderschap of eigendom van de woning kun je het zonder rechter regelen. Lees ook ons artikel: samenwonen en uit elkaar gaan, wat te regelen.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

Aantal

1 pagina

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Samenlevingscontract Ontbinden” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...