Afstandsverklaring

 2,00 excl. btw

Een zittend aandeelhouder verklaart afstand te doen van zijn statutair recht tot het uitoefenen van een voorkeursrecht bij uitgifte of aanbieding van aandelen in een BV. Op die manier staat het je vrij de aandelen aan een nieuwe partij aan te bieden.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Afzien voorkeursrecht koop aandelen

Bestaande aandeelhouders hebben een voorkeursrecht om aandelen te nemen in de BV. Worden er nieuwe aandelen uitgegeven, dan zijn die dus in principe voor de zittende aandeelhouders. Als je die aandelen uitgeeft om een nieuwe partij toe te laten toetreden, dan moeten de zittende aandeelhouders afzien van hun rechten. Dat doe je met deze afstandsverklaring.

Wat moet je zelf invullen

De correcte verwijzing naar de eigen statuten. Zowel het artikel waarin het recht tot uitgifte van de aandelen staat, als het artikel waarin het voorkeursrecht staat. Deze verwijzing is specifiek voor iedere BV.

Samenvatting

Bevat de volgende bepalingen:

  • Gegevens over de BV;
  • Verwijzing naar uitgifte aandelen;
  • Besluit afzien van voorkeursrecht.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
De onderhandelingen zijn afgerond en jullie krijgen een nieuwe toetreder in de BV. Daarom worden er nieuwe aandelen uitgegeven. De zittende aandeelhouders moeten nu formeel afstand doen van hun recht die aandelen zelf af te nemen. Met deze afstandsverklaring is de weg vrij voor uitgifte aan derden.

Bestand

Word-document

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Afstandsverklaring” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overname Compleet Bundel
€ 100,00

Voor de overname van een BV heb je een set contracten nodig. Wij hebben een bundel van 8 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht met...