Brief Toegangsverbod

Betredingsverbod voor een woning, bedrijf of vereniging

 2,00 excl. btw

Modelbrief met een verbod tot binnentreden van een woning, winkel of ander gebouw. Hiermee geef je aan dat je iemand niet meer in jouw pand of buurt wenst. Het is een eerste stap om, zonder naar de rechter te gaan, een toegangs- en/of contactverbod af te spreken.

Update: gecontroleerd voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Verbod tot binnentreden

Je wenst dat een persoon niet meer binnenkomt. Dat kan omdat je iemand niet meer op je vereniging of in je winkel wilt zien. Het kan ook om een privésituatie gaan. Denk aan een (v)echtscheiding of het beëindigen van een samenlevingscontract met ruzie. Met deze voorbeeldbrief kun je, naast een toegangsverbod, ook een contactverbod afgeven. Denk aan telefonisch, e-mail en verbod op contact via social media.

Onze brief bestaat uit twee delen. Het eerste deel is het toegangsverbod. Daarna volgt een passage over het contact. Je kunt het ook gebruiken als je bijv. een medewerker onlangs hebt ontslagen. Als het je eigen woning of bedrijf is, mag jij bepalen wie wel en niet naar binnen mag.

Wat moet je zelf invullen

Je moet duidelijk omschrijven waar je iemand niet meer wilt zien. Dat moet wel jouw terrein zijn. Je kunt ook een termijn aan het verbod verbinden.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Benoeming plek die niet betreden mag worden;
  • Geen telefoon (optioneel);
  • Wijze van aanspreken;
  • Mogelijke aangifte.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een contactverbod of straatverbod wordt door de rechter afgegeven. Je kunt ook zelf aangeven dat je iemand niet in jouw buurt wenst. Als iemand ondanks dat toch binnenkomt is er sprake van huisvredebreuk of lokaalvredebreuk. Dit zijn strafbare feiten.

Stel voor dat je iemand op winkeldiefstal betrapt. In principe is iedereen welkom, maar jij mag als winkelier daar grenzen aan stellen. Hiermee geef je aan een specifiek persoon te kennen die niet welkom is. Een ander veel voorkomende situatie is een café. Een bepaald persoon komt hier steeds onrust veroorzaken. Er is duidelijk sprake van overlast.

Wat je hier doet is gebruik maken van het privaatrecht. Dat is een andere manier dan via het strafrecht. Je hebt als rechthebbende op een ruimte namelijk veel meer rechten. Zeker als je een individu de toegang ontzegd. Je kan de brief “in handen” geven, dus dan heb je geen adres nodig. De politie adviseert om melding van het afgeven van een dergelijk verbod te doen bij de lokale politie.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brief Toegangsverbod” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...