Sleutelverklaring

4,959,75

(1 review)

Een sleutelverklaring is een sleutelovereenkomst tussen de rechthebbende op een ruimte en iemand die toegang moet hebben. Je kunt dit gebruiken voor werknemers, maar ook voor medegebruikers van bijv. een kantoor, winkelpand, restaurant of kapsalon. Deze verklaring is ook in het Engels verkrijgbaar (beëdigd juridisch vertaler).

Nederlands
Engels
Nederlands & Engels (25% korting)

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Sleutelverklaring

Jij bent rechthebbende op een ruimte. Je wil iemand zelfstandig toegang geven. Dus die persoon moet een sleutel krijgen. Dat kan een fysieke sleutel zijn of een keycard of ander systeem, zoals een code voor het alarm.

Met deze sleutelverklaring regel je dat duidelijk is dat die persoon een sleutel heeft ontvangen. Daarmee tekent die ook voor de verantwoordelijkheid die daarmee komt. Zo mag die persoon geen kopie van de sleutel maken. Bij verlies of diefstal moet dat direct worden gemeld. In beginsel is die persoon ook aansprakelijk voor schade bij verlies en diefstal van de sleutel.

Je kan de sleutelovereenkomst in veel verschillende verhoudingen gebruiken. De meest voorkomende is die waarbij een werknemer of directeur zelfstandig toegang krijgt tot de werkplek. Maar je kan deze ook gebruiken bij medegebruik van een kantoorruimte, bij het gebruik van een kappersstoel, kortom bij alle andere situaties waarin iemand toegang krijgt tot jouw omgeving. Je kunt ook de Engelse vertaling van deze verklaring bestellen. Die is door een beëdigd vertaler opgesteld.

Wat je zelf moet regelen in de sleutelverklaring

Gegevens van de beide partijen en hun verhouding. Zorg dat rechtsgeldig namens de sleutelverstrekker wordt ondertekend.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Sleutelnummer;
  • Verantwoordelijkheid sleutelhouder;
  • Geen kopie van sleutel maken;
  • Beschrijving soort sleutel;
  • Teruggave.

Context

Wanneer gebruik je een sleutelverklaring?

Je wil iemand zelfstandig toegang geven tot jouw ruimte. Als je niets regelt dan gelden algemene regels over zorgvuldigheid. Dat is lang niet altijd voldoende. Zo wil je zeker weten dat iemand geen kopietje maakt van de sleutel. Het is eigenlijk altijd verstandig dit te regelen. Dan is duidelijk welke verantwoordelijkheid er komt met het hebben van een toegangsmiddel.

Wie gebruiken een sleutelverklaring?

Aan de ene kant staat de rechthebbende op de ruimte. Dat kan de werkgever zijn, de hoofdhuurder of de eigenaar. Die wil iemand zelfstandig toegang geven. Die persoon heet sleutelhouder. De verhouding kan dus heel veel vormen hebben. Een organisatie met de directeur, een werkgever met een werknemer, of een huurder met een medegebruiker. Je zou de sleutelverklaring zelfs apart kunnen gebruiken bij de tijdelijke verhuur van een woning of vakantiehuis.

Bestand

Word-document

Taal / Language

Nederlands, Engels, Nederlands & Engels (25% korting)

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

2 pagina's

Reviews

1 review voor Sleutelverklaring

  1. Rianne Toth

    Fijne website met goede helpdesk.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...