Sleutelverklaring

Toegang tot een winkel, kantoor of bedrijfsruimte

 5,00 excl. btw

(1 klantbeoordeling)

Een sleutelverklaring is een overeenkomst tussen de rechthebbende op een ruimte en iemand die toegang moet hebben. Je kunt dit model gebruiken voor werknemers, maar ook voor gebruikers van bijv. een kantoor, winkelpand, restaurant of kapsalon.

Up-to-date: wet- en regelgeving 2024

Word-document

Direct in je e-mail

Download direct

Eenvoudig invullen

Veilig betalen

Omschrijving

Voorbeeld sleutelverklaring

Je wil iemand zelfstandig toegang geven tot een ruimte, Dus die persoon moet een sleutel krijgen. Dat kan een fysieke sleutel zijn of een keycard of ander systeem, zoals een code voor het alarm.

Met deze sleutelverklaring regel je dat duidelijk is dat die persoon een sleutel heeft ontvangen. Daarmee tekent die ook voor de verantwoordelijkheid die daarbij komt. Zo mag die persoon geen kopie van de sleutel maken. Bij verlies of diefstal moet dat direct worden gemeld. In beginsel is die persoon aansprakelijk voor schade bij verlies en diefstal van de sleutel.

Je kunt deze sleutelovereenkomst in veel verschillende verhoudingen gebruiken. De meest voorkomende is die waarbij een werknemer toegang krijgt tot de werkplek, maar bijv. ook bij medegebruik van een ruimte of het gebruik van een kappersstoel. Kortom, in alle situaties waarin iemand toegang krijgt tot jouw omgeving.

Ook in het Engels: Keyholder Agreement

Wat moet je zelf invullen

Gegevens van de beide partijen en hun verhouding. Zorg dat rechtsgeldig namens de sleutelverstrekker wordt ondertekend.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Sleutelnummer;
  • Verantwoordelijkheid sleutelhouder;
  • Geen kopie van sleutel maken;
  • Beschrijving soort sleutel;
  • Teruggave.

Context

Wanneer gebruik je een sleutelverklaring?

Als je niets regelt dan gelden algemene regels over zorgvuldigheid. Dat is lang niet altijd voldoende. Zo wil je zeker weten dat iemand geen kopietje maakt van de sleutel. Het is eigenlijk altijd verstandig dit te regelen. Dan is duidelijk welke verantwoordelijkheid er komt met het hebben van een toegangsmiddel.

Wie gebruiken een sleutelverklaring?

Aan de ene kant staat de rechthebbende op de ruimte. Dat kan de werkgever zijn, de hoofdhuurder of de eigenaar. Die wil iemand zelfstandig toegang geven. Die persoon heet sleutelhouder. De verhouding kan dus heel veel vormen hebben. Een organisatie met de directeur, een werkgever met een werknemer, of een huurder met een medegebruiker. Je zou de sleutelverklaring zelfs apart kunnen gebruiken bij de tijdelijke verhuur van een woning of vakantiehuis.

Specificaties

Bestand

Word-document

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

2 pagina's

Reviews

1 beoordeling voor Sleutelverklaring

  1. Rianne Toth

    Fijne website met goede helpdesk.

Een beoordeling toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...