Aandelenopties Werknemer

Een koopoptie op aandelen aan personeel verstrekken

 25,00 excl. btw

(1 klantbeoordeling)

Het verlenen van aandelenopties is een beloning voor goed presterend personeel. Met dit model verleen je als werkgever en aandeelhouder van een BV een koopoptie aan jouw werknemer. Zo profiteert die mee van eventuele groei en vergroot je de verbondenheid met het bedrijf.

Update: gecontroleerd voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Toekennen aandelenopties werknemer

De besloten vennootschap verleent een werknemer een koopoptie op aandelen in het bedrijf. Dit recht kan na een bepaalde periode door de werknemer, als deze nog in dienst is, worden uitgeoefend. Dit is een individuele regeling. De extra beloning bestaat eruit dat de aandelen in de periode van de optie meer waard worden.

Deze overeenkomst biedt de mogelijkheid om de optierechten weer terug te verkopen aan de verstrekker. De waarde moet op dat moment bepaald worden in onderling overleg of door een onafhankelijke deskundige. In ons model staan ook bepalingen over voorkeursrecht, maar die kun je schrappen.

Wat moet je zelf invullen

Vul de naam van de onderneming, waarde van de optie en de datum van uitoefening in. Je hoeft ons model aandelenopties werknemer maar één keer aan te schaffen en kunt het onbeperkt gebruiken binnen je eigen organisatie en per medewerker op maat maken.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Verlening en uitoefening;
  • Uitoefenprijs;
  • Duur optierecht;
  • Right of first refusal (voorkeursrecht);
  • Terugkoop optierecht;
  • Beëindiging dienstverband.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Met deze aandelenopties werknemer geef je een recht om tegen een vooraf vastgestelde prijs aandelen te kunnen kopen. De optie moet gekocht worden, anders zal de fiscus deze niet accepteren. Je kunt een optie nooit schenken, want die heeft een bepaalde waarde.

Doel werknemersparticipatie

Doel van het verstrekken van aandelenopties aan een werknemer is deze te belonen voor eventuele groei van de onderneming. Ook zal het de verbondenheid van de werknemer met de onderneming versterken.

Je kunt deze vorm van belonen gebruiken bij snel groeiende ondernemingen en startups. Daar kan je geen winstdeling aanbieden, omdat er meestal nog geen winst wordt gemaakt. Met een optieregeling laat je de medewerkers toch profiteren van de groei. Als het beter gaat dan verwacht zullen de opties meer waard worden. Gaat het slechter, dan heeft de optie geen waarde.

Specificaties

Bestand Word-document
Soort Overeenkomst
Taal / Language Nederlands
Doelgroep Zakelijk
Aantal 4 pagina's

Reviews

1 beoordeling voor Aandelenopties Werknemer

  1. Michael van Blijenburgh

    Prima en direct te gebruiken model.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...