Voorschot op Erfenis door Lening

14,95

(1 review)

Voorschot op een erfenis tussen iemand die erfgenaam is en degene die uitleent of schenkt. Als je overlijdt verrekenen de erfgenamen dit voorschot met het erfdeel van de ontvanger. Met deze overeenkomst voorkom je discussies tussen erfgenamen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Voorschot op erfenis

Bij wijze van voorschot op de erfenis kunnen ouders aan kinderen geld schenken of uitlenen. Deze overeenkomst gebruik je als je geld uitleent aan een familielid dat later geld zal erven uit jouw nalatenschap. Je leent het geld uit, schrijft ieder jaar de rente bij de hoofdsom. Aan het einde wordt de lening verrekend met de erfenis. Voor alleen een schenking zonder voorschot kun je onze schenkingsovereenkomst downloaden.

Je kan ook tussentijds delen van de lening kwijtschelden met gebruikmaking van de vrijstellingen voor giften. Met dit contract hoeven andere erfgenamen zich niet benadeeld te voelen. Het is een overeenkomst, dus de begunstigde moet ook tekenen.

Wat je zelf moet opnemen in deze overeenkomst

Een duidelijke omschrijving van de lening, jouw verhouding tot de lener en de rente. Zorg dat de andere erfgenamen een kopie ontvangen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Omschrijving familieband;
  • Hoogte van de lening;
  • Datum ingang lening;
  • Hoogte van de rente;
  • Bepalingen over aflossingen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Soms wil een van de erfgenamen een voorschot op erfenis. Om daar geen onduidelijkheid over te hebben is het verstandig een overeenkomst op te stellen. Bij de bepaling van dat voorschot moet je wel rekening houden dat je hiermee geen andere erfgenamen benadeelt. Als dat kinderen zijn, kunnen zij zich achteraf beroepen op hun legitieme portie. Je kan ze dus niet op deze manier onterven. Ook niet per ongeluk, als het voorschot hoger is dan de erfenis achteraf blijkt te zijn.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

Aantal

3 pagina's

Reviews

1 review voor Voorschot op Erfenis door Lening

  1. Arjen D.

    Gemakkelijk in te vullen.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...