Brief aan Huurder Opzeggen Bedrijfsruimte

Huur van een art. 230 bedrijfsruimte beëindigen

 2,00 excl. btw

(1 review)

Modelbrief om de huur van een “overige bedrijfsruimte” die voor onbepaalde tijd is gehuurd op te zeggen. Juridisch heet dit een art. 230 bedrijfsruimte. Met deze brief geef je aan per welke datum de overeenkomst is beëindigd. Houd rekening met de opzegtermijn uit het contract.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Opzeggen huur bedrijfsruimte door verhuurder

Om een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd te beëindigen is opzegging vereist. Het is verstandig om dat schriftelijk te doen. Meestal geldt een opzegtermijn. Met deze voorbeeldbrief zeg je de huur op en vraag je om ontruiming. Als verhuurder van een bedrijfsruimte op grond van art. 230 kan je eenvoudig ontruiming aanvragen (leeg en bezemschoon). Deze brief is geschikt voor alle bedrijfsruimtes, niet zijnde een winkel.

Met deze brief geef je de datum aan waarop de overeenkomst is geëindigd en de datum waarop de ruimte leeg moet zijn. Je geeft ook aan dat er een inspectie van de ruimte zal zijn en dat eventuele schade wordt verrekend met de borgsom.

Wat moet je zelf invullen

Vul zelf de adresgegevens, opzegdatum en ontruimingsdatum in. Verwijs naar het contract en voeg een kopie als bijlage toe. Het is verstandig de brief aangetekend te versturen of persoonlijk te overhandigen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Omschrijving gehuurde;
  • Datum van einde overeenkomst;
  • Datum ontruiming;
  • Verzoek om inspectie;
  • Teruggave waarborgsom.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een bedrijfsruimte huren en verhuren kan op grond van verschillende bepalingen in het burgerlijk wetboek. De hier bedoelde overeenkomst gaat over kantoorruimtes, loodsen en opslag. Voor winkels zijn strengere regels. Die hoeft een huurder niet zo maar leeg op te leveren. Het is natuurlijk van groter belang op welke plek een winkel gevestigd is, dan waar een kantoor zit. Daarom zijn er verschillende juridische regels voor deze twee soorten contracten.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

1 review voor Brief aan Huurder Opzeggen Bedrijfsruimte

  1. Ruben Vonk

    Gewoon een prima voorbeeld die je een half uur tijd scheelt om hem zelf te schrijven.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht...