Brief Aansprakelijk Stellen Aannemer

0,99

Voorbeeldbrief om een aannemer vooraf te waarschuwen voor aansprakelijkheid bij de uitvoering van werkzaamheden, zoals scheuren, lekkage en andere gebreken. Zo leg je de verantwoordelijkheid bij de aannemer en niet alleen bij de opdrachtgever.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Aansprakelijk stellen aannemer

Voorbeeldbrief waarmee je de opdrachtgever en zijn aannemer vooraf waarschuwt voor aansprakelijkheid. Het gaat om mogelijke schade. Bij geplande bouwwerkzaamheden is immers altijd een kans dat er problemen ontstaan. Wat je doet is een waarschuwing geven. Wat je schrijft is: “als er schade ontstaat, dan zal ik je aansprakelijk stellen”. Hierdoor maan je tot extra voorzichtigheid. Deze aansprakelijkheidsstelling is dus een zekerheid vooraf.

Wat je zelf moet invullen

Boos

Vul de feitelijke gegevens, zoals naam en adresgegevens in. Verwijs ook naar de getekende aannemingsovereenkomst, offerte en opdrachtbevestiging per mail.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Aansprakelijkheidstelling;
  • Verzoek tot overleg;
  • Verzoek tot opstellen schouwrapport.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Als er schade ontstaat door bouw- of graafwerkzaamheden in jouw buurt dan is in eerste instantie de opdrachtgever aansprakelijk. Je kunt natuurlijk ook de aannemer aansprakelijk stellen. Die voert de bouwwerkzaamheden uit en is in eerste instantie veroorzaker. Het is niet jouw zaak hoe de aannemer dit heeft geregeld met zijn opdrachtgever.

Met deze voorbeeldbrief leg je de verantwoordelijkheid direct daar waar je de meeste invloed hebt. Hierbij ga je uit van de wettelijke aansprakelijkheid. Voorbeelden van te verwachten werkzaamheden zijn:

  • Aan het pand door een verhuurder;
  • Bij de buren;
  • Aan de weg of andere openbare zaak.

Dit is dus een aansprakelijkheidstelling terwijl er nog geen schade is.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief Aansprakelijk Stellen Aannemer” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...