Brief aan Curator Bedrijf Failliet

Terugvragen van jouw eigendom bij faillissement

 2,00 excl. btw

Jouw spullen waren aanwezig bij een bedrijf dat failliet is verklaard. Niet omdat je ze geleverd had, maar omdat het bedrijf daar iets mee zou doen. Bijv. een garage die jouw auto ging repareren of een bedrijf dat jouw spullen in opslag had. Je vraagt om jouw eigendom direct terug te geven.

Up-to-date: wet- en regelgeving 2024

Word-document

Direct in je e-mail

Download direct

Eenvoudig invullen

Veilig betalen

Omschrijving

Spullen bij bedrijf dat failliet is

Je verzoekt de curator tot teruggave van spullen die van jou zijn en die bij een failliet bedrijf staan. Let op: het gaat hier niet om goederen die zijn geleverd onder eigendomsvoorbehoud. Daar hebben wij deze brief voor.

Het gaat dus om jouw spullen die ergens staan. Denk aan goederen in een opslag, voor onderhoud of in consignatie. Een voorbeeld uit juli 2023 is het faillissement van VanMoof waar mensen hun fiets ter reparatie hadden staan. Ook andere varianten komen voor. Jouw paard staat op een stal waarvan de stalhouder failliet is gegaan. Je wilt dan niet dat jouw paard verkocht wordt.

Wat moet je zelf invullen

Je moet zo duidelijk mogelijk aangeven welke goederen van jou zijn. Ook geef je aan met welke reden die bij het failliete bedrijf staan. Liefst bewijs je dat met een contract of afgiftebewijs. Bedenk dat de curator handelt in het belang van alle schuldeisers. Die zal dus liever geen waardevolle zaken afgeven.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Verzoek teruggave goederen;
  • Termijnstelling.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Bij het faillissement van een bedrijf waar jij zaken mee doet, kan het voorkomen dat jouw spullen in dat failliete bedrijf staan. Voorbeelden zijn een garagebedrijf waar jouw auto in reparatie staat, een caravanstalling of een computerreparateur.

In die gevallen heeft de curator beslag gelegd op alle roerende goederen die hij aantrof. De curator gaat er namelijk van uit dat alles wat hij aantreft van de failliet is. Met deze brief vraag je jouw eigendommen terug. Als je bewijsstukken hebt waarmee je kunt aantonen dat de betreffende goederen van jou zijn, dan moet je die bijsluiten. Denk hierbij aan reparatiebonnen, afgiftebewijzen en eigendomsbewijzen.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

,

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brief aan Curator Bedrijf Failliet” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...