Brief aan Verhuurder Bemiddelingskosten Terugvragen

 0,00 excl. btw

Voorbeeldbrief voor het terugvorderen van bemiddelingskosten. Deze kosten zijn in principe niet toegestaan op grond van de wet. Je kunt ze dus achteraf terugvragen, want je hoefde ze niet te betalen. Je kunt dat ook doen nadat je de huurovereenkomst hebt getekend.

Slim en snel geregeld.

Brief bemiddelingskosten terugvragen

Gratis Brief aan Verhuurder Bemiddelingskosten Terugvragen. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Bemiddelingskosten terugvorderen

Je hebt sleutelgeld of bemiddelingskosten betaald om een huurwoning te krijgen. Die kosten mogen op grond van de wet niet in rekening worden gebracht door een verhuurder of bemiddelingsbureau die in opdracht van de verhuurder werkt. Ook als je al betaald hebt, kun je ze later terugvragen. De regels vind je op deze pagina van het Juridisch Loket.

Je geeft aan dat iedere vorm waarin je moet betalen voor niet aan de huurwoning gerelateerde kosten, zoals administratiekosten, contractkosten of makelaarskosten niet geldig zijn. Dit wordt met een juridisch term nietig genoemd. Het terugvorderen van sleutelgeld of andere kosten kan ook nadat je een huurovereenkomst hebt getekend met een dergelijke afspraak. De huur blijft geldig, alleen deze bepaling valt weg.

Wat moet je zelf invullen

Je moet duidelijk aangeven over welke huurwoning je het hebt. Ook het bedrag dat je terug wilt ontvangen geef je aan. Geef ook aan wat de grond was die de verhuurder aangaf voor het bedrag.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Omschrijving van de kosten;
  • Inroepen nietigheid bepalingen;
  • Reden dat je de kosten terug wenst te ontvangen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Bemiddelingsbureaus en verhuurders mogen geen kosten in rekening brengen die niet direct in verband staan met de huurovereenkomst. Denk daarbij aan sleutelgeld of bemiddelingskosten. Zeker in plaatsen waar veel woningnood is proberen verhuurders extra kosten in rekening te brengen. Je mag die kosten altijd terugvragen, want ze zijn wettelijk verboden.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan Verhuurder Bemiddelingskosten Terugvragen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...