Brief aan Webwinkel die Niet Terugbetaalt bij Retourzending

0,00

Gratis voorbeeldbrief aan webwinkel die niet terugbetaalt bij retourzending. Je stuurt een product dat je online kocht retour. Je hebt recht op directe terugbetaling van jouw aankoopbedrag. Als de webwinkel niet betaalt, dan stuur je ze deze gratis brief.

Slim en snel geregeld.

Gratis Brief aan Webwinkel die Niet Terugbetaalt bij Retourzending. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Je hebt online iets gekocht. De wet geeft je het recht om producten die je online koopt terug te sturen. Je hebt 14 dagen bedenktijd. Wij gaan er van uit dat je inmiddels de producten hebt terug gestuurd. Daar heb je geen brief bij nodig, want dat is meestal door de webwinkel geregeld (retourformulieren en dergelijke).
Deze brief is er omdat je wel de producten hebt terug gestuurd, maar je hebt geen geld terug gekregen. Dit is een brief aan de webwinkel die niet terugbetaalt.

Wat je zelf invult in de brief

Natuurlijk, de gegevens van de webwinkel en jouw gegevens. Je geeft aan dat je een product retour hebt verzonden. Hopelijk heb je nog een bewijs (zo ja kopie bijsluiten). Je verzoekt de webwinkel alsnog binnen 8 dagen het aankoopbedrag en de verzendkosten terug te betalen.
Je hebt trouwens ook recht op terugbetaling van de verzendkosten.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • omschrijving retour gezonden product;
  • stelling dat niet is terugbetaald;
  • verzoek alsnog te betalen;
  • aankondiging verhoging met rente.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Op grond van de wet: Koop op afstand heeft een consument het recht binnen veertien dagen, zonder opgave van reden, een product terug te sturen naar een webwinkel. De webwinkel dient dan het aankoopbedrag en de verzendkosten terug te betalen. We hebben het complete proces van jouw retourrecht op een rijtje gezet.
De bedenktijd gaat in op de dag na de dag dat je de spullen hebt ontvangen. Er is ook een bedenktijd dat als je de spullen afhaalt bij een afhaalpunt. Bestelde je verschillende spullen (bijvoorbeeld een jas en een broek) dan gaat de bedenktijd in op de dag dat je het laatste product hebt ontvangen. Dat is ook zo als de bestelling uit verschillende onderdelen bestaat.
Koop je iets bij een webshop met het Thuiswinkelwaarborg (zoals overeenkomsten.nl) dan heb je meer zekerheid over retourzending en kosten.
Het recht op retour geldt niet voor producten die daar niet voor geschikt zijn zoals reizen, bederfelijke producten of spullen die voor jou op maat zijn gemaakt.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan Webwinkel die Niet Terugbetaalt bij Retourzending” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...