Overeenkomst Periodieke Gift

 10,00 excl. btw

(1 review)

Giften aan een goed doel die 5 jaar achter elkaar plaatsvinden zijn aftrekbaar van de belasting. Voorwaarde is wel dat je die vastlegt in een overeenkomst periodieke gift in geld. Dit modelcontract geeft je extra zekerheden, zoals onverwachte situaties waarin je de gift kunt terugdraaien.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Periodieke gift vastleggen

Je wilt voor minimaal 5 jaar geld doneren. Dan noem je dat een periodieke gift. De officiële term is een overeenkomst periodieke gift in geld tussen een particulier en een stichting of vereniging. Door dit voor vijf jaar vast te leggen zijn er fiscale voordelen voor de schenker. De ontvanger moet een ANBI of SSBI status hebben.

Wat moet je zelf invullen

Je moet zelf aangeven welk bedrag je wilt gaan schenken en voor welke periode je dat wilt doen. Je moet zelf de gegevens invullen van de schenker en de ontvanger. Is de schenker getrouwd dan moet ook de partner mee tekenen. Daarna moet de ontvanger, ook wel begunstigde genoemd ook ondertekenen. Die moet de schenking aanvaarden zoals dat heet. Ook moet die een aantal gegevens invullen zoals een uniek nummer.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Omschrijving goed doel/vereniging;
  • Omvang en wijze van schenken;
  • Mogelijke gronden voor beëindiging.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Schenken of doneren aan een goed doel kan ook periodiek (jaarlijks). Sinds 2014 is het niet langer noodzakelijk dat dit bij een notariële akte plaatsvindt. Een schriftelijke overeenkomst tussen de schenker en ontvanger is voldoende.

Veel Goede Doelen hebben zelf iets ontwikkeld, of gebruiken het model van De Belastingdienst. De overeenkomst die je hier maakt bevat meer zekerheden voor de schenker. Zoals dat je de schenking stopt als de ANBI Status vervalt of de organisatie failliet gaat. Maar er is ook een beperking voor als de organisatie plotseling zijn doelstelling wijzigt. Dat kan bijvoorbeeld zijn als een organisatie besluit om nog slechts in Nederland actief te zijn, terwijl ze eerst ook in Afrika werkte.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

1 review voor Overeenkomst Periodieke Gift

  1. 89f9a0ab94a43293d64ee648135b21f4? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

    Carola Waldus

    Goeie contract. Lang gedoe met download, maar aardige hulp.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereniging Compleet Bundel
€ 50,00

Elke vereniging heeft een set contracten en reglementen nodig. Wij hebben een bundel van 8 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht met...