Overeenkomst Periodieke Gift

Minimaal 5 jaar geld doneren (belastingvoordeel)

 5,00 excl. btw

(1 klantbeoordeling)

Giften aan een goed doel die 5 jaar achter elkaar plaatsvinden zijn aftrekbaar van de belasting. De voorwaarde is dat je die vastlegt in een overeenkomst periodieke gift in geld. Onze template geeft je extra zekerheden, zoals onverwachte situaties waarin je de gift kunt terugdraaien.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Periodieke schenkingsovereenkomst

Je wilt voor minimaal 5 jaar geld doneren. Dan noem je dat een periodieke gift. De officiële term is een overeenkomst periodieke gift in geld tussen een particulier en een stichting of vereniging. Door dit voor 5 jaar vast te leggen zijn er fiscale voordelen. De ontvanger moet dan wel een ANBI of SSBI status hebben.

Wat moet je zelf invullen

Geef zelf aan welk bedrag je wilt schenken en voor welke periode je dat wilt doen. Je moet ook de gegevens van de schenker en ontvanger (begunstigde) invullen. Is de schenker getrouwd? Dan moet ook de partner meetekenen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Omschrijving goed doel/vereniging;
  • Omvang en wijze van schenken;
  • Mogelijke gronden voor beëindiging.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Doneren aan een goed doel kan jaarlijks. Een notaris is niet nodig. Een schriftelijke verklaring tussen de schenker en ontvanger is voldoende.

Goede Doelen hebben zelf iets ontwikkeld, of gebruiken het model van de Belastingdienst. Onze periodieke schenkingsovereenkomst bevat meer zekerheden. Zoals dat je de schenking stopt als de ANBI Status vervalt of de organisatie failliet gaat. Maar er is ook een beperking voor als de organisatie plotseling zijn doelstelling wijzigt. Dat kan bijv. als een organisatie besluit om alleen in Nederland actief te zijn, terwijl ze eerst ook in Afrika werkte.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

2 pagina's

Reviews

1 beoordeling voor Overeenkomst Periodieke Gift

  1. Carola Waldus

    Goeie contract. Lang gedoe met download, maar aardige hulp.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vereniging Compleet Bundel
€ 50,00

Elke vereniging heeft een set contracten en reglementen nodig. Wij hebben een bundel van 7 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht...