Brief aan Werkgever Sabbatical Nemen

 0,00 excl. btw

Voorbeeldbrief met daarin het verzoek aan je werkgever om een sabbatical op te mogen nemen. Het gaat om onbetaald verlof gedurende een lange periode met recht op terugkeer. Soms zijn daar afspraken over gemaakt in de CAO. Als die er zijn, kun je daar hier refereren.

Slim en snel geregeld.

Gratis Brief aan Werkgever Sabbatical Nemen. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Sabbatical nemen

Officieel verzoek aan je werkgever om een sabbatical op te nemen. Je wilt na die periode weer terug in dienst. Het betreft in principe een onbetaald verlof. Jouw organisatie hoeft hier niet mee akkoord te gaan.

Soms zijn er afspraken over hoe om te gaan met een aanvraag voor een sabbatical leave. Die afspraken kunnen ook in de CAO zijn gemaakt. Als er regels bestaan, dan kun je daar in deze brief aan refereren. Het is natuurlijk noodzakelijk dat je soepel bent. Daarom bied je in ieder geval aan om te overleggen over bijvoorbeeld de exacte duur en grens van het verlof. Een sabbatical kan iedere verlofperiode zijn die langer duurt dan de normaal toegestane verlofperiode.

Wat moet je zelf invullen

Je moet zelf de periode van het verlof aangeven. Geef ook aan wat het doel van je sabbatical is, als je denkt dat dit de aanvraag ten goede komt.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Periode van verlof;
  • Aanbod voor overleg.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een sabbatical is een langdurig verlof. In sommige bedrijven of organisaties zijn potjes om een vergoeding te krijgen gedurende deze periode in het kader van de employability.

Let bij jouw aanvraag ook op zaken als verzekeringen, pensioenopbouw en dergelijke. Als je niet in loondienst bent, dan bouw je namelijk in principe ook geen pensioen op. Dus tijdens een onbetaald verlof kan het zijn dat bepaalde verzekeringen niet doorlopen. Onderwerp van onderhandeling kan ook zijn dat je bepaalde zaken of vergoedingen moet inleveren. Een mobiele telefoon of auto van deze zaak kan niet onbelast ter beschikking worden gesteld van iemand die niet werkt.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan Werkgever Sabbatical Nemen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...