Brief aan Werknemer Aansprakelijk Stellen Schade

 2,00 excl. btw

Er is onder werktijd schade ontstaan door opzet of grove schuld. Dit kan aan spullen of mensen zijn. Als werkgever stel je jouw personeelslid daar aansprakelijk voor. Meestal heeft de werknemer deze brief nodig om zijn WA-verzekering aan te kunnen spreken.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Werknemer aansprakelijk stellen

Tijdens werktijd is er schade ontstaan. Die is veroorzaakt door een personeelslid. Dat kunnen allerlei vormen van schade zijn. Denk aan kapotte goederen of letselschade aan mensen. De schade ontstond door opzet of grove schuld. Dat wil zeggen dat iemand wettelijk aansprakelijk is. Nu wil je de werknemer aansprakelijk stellen.

Je verzoekt de zaak door te sturen naar de WA-verzekering en wilt overleggen over de afhandeling. Het is niet de bedoeling dat er een conflict ontstaat. Jullie willen graag met elkaar verder. Alleen om een vergoeding van de verzekering te ontvangen moet je hem/haar formeel aansprakelijk stellen.

Wat moet je zelf invullen

Vul de gegevens van de werknemer in. Je moet zelf aangeven om welke schade het gaat en hoe die is ontstaan.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Aansprakelijkheidstelling;
  • Hoogte schade;
  • Verzoek om betaling;
  • Verzoek om overleg.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Voor schade ontstaan tijdens werktijd is in het algemeen de werkgever aansprakelijk. Dat is anders als er sprake is van opzet of grove schuld. In dat geval is de werknemer wettelijk aansprakelijk. De meeste mensen hebben hiervoor een zogeheten WA-verzekering. Het betreft juridisch gezien een onrechtmatige daad.

Werktijd moet je ruim zien in dit verband. Het gaat ook om alle aan het werk gerelateerde activiteiten, dus ook tijdens een personeelsfeest of woon-werkverkeer. Je moet de werknemer aansprakelijk stellen, dat is meestal een eis van de verzekeringsmaatschappij.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brief aan Werknemer Aansprakelijk Stellen Schade” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

HRM Compleet Bundel
€ 125,00

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 15 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht...