Brief aan Werknemer Toestemming Verrichten Nevenwerkzaamheden

 2,00 excl. btw

(1 review)

Je wilt toestemming geven voor nevenwerkzaamheden. Een werknemer heeft daar namelijk om gevraagd. Met deze brief regel je die goedkeuring. Belangrijk is dat je de regels vastlegt die hieraan verbonden zijn. Hiermee stel je je positie als werkgever veilig.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Toestemming nevenwerkzaamheden

Een werknemer heeft toestemming gevraagd om nevenwerkzaamheden uit te mogen oefenen. Hiermee ga je in principe akkoord. Die goedkeuring is wel gebonden aan een aantal redelijk voor de hand liggende voorwaarden. Zoals dat dit werk niet tijdens de normale werktijd mag plaatsvinden. Ook neem je een termijn op, zodat je de mogelijkheid hebt die te herzien. Deze modelbrief biedt je een goede juridische positie.

Wat moet je zelf invullen

Je moet verwijzen naar het verzoek van de werknemer, zowel naar de datum, als naar de aard van de gemelde werkzaamheden. Er staat niets in over wat er met de vergoeding moet gebeuren. Bij sommige organisaties moet een deel van de verdiensten worden afgedragen. Denk aan universiteiten waar inkomsten uit lezingen (deels) naar de organisatie gaan.

Samenvatting

Bevat onder meer de volgende bepalingen:

  • Aard van de werkzaamheden;
  • Voorwaarde dat huidige werk er niet onder mag leiden;
  • Kosten en dergelijke voor eigen rekening;
  • Termijn waarvoor de toestemming geldt.

Context

Je kunt in een arbeidsovereenkomst een verbod opnemen voor nevenwerkzaamheden. Zo kan je voorkomen dat een werknemer erbij gaat klussen. Maar dat verbod kan niet absoluut zijn. Dat zou een beperking zijn van de grondrechten van die werknemer. Dat wil zeggen dat je wel kan verbieden als de werkzaamheden duidelijk concurrerend zijn of de naam en faam van je bedrijf schaden.

Minimaal is er een meldplicht voor de werknemer. In het algemeen is aangenomen dat die plicht ook bestaat als dit niet nadrukkelijk in een arbeidsovereenkomst is opgenomen. Het valt onder goed werknemerschap om altijd melding te maken.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

1 review voor Brief aan Werknemer Toestemming Verrichten Nevenwerkzaamheden

  1. M. van Harskamp

    Hartelijk dank voor de zeer bruikbare brieven op uw website.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HRM Compleet Bundel
€ 125,00

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 21 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht met...