Brief aan Werknemer Toestemming Verrichten Nevenwerkzaamheden

 1,95

Een brief om toestemming te verlenen voor nevenwerkzaamheden. De werknemer heeft die toestemming gevraagd, of een melding gedaan. Met deze brief regel je die toestemming. Belangrijk voordeel is dat je nog even de regels vastlegt die aan je toestemming zijn verbonden. Stel je positie als werkgever veilig.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Toestemming nevenwerkzaamheden

De werknemer heeft toestemming gevraagd om nevenwerkzaamheden uit te mogen oefenen. Je geeft als werkgever toestemming. Die is wel gebonden aan een aantal redelijk voor de hand liggende voorwaarden. Zoals dat dit werk niet tijdens de normale werktijd mag plaatsvinden. Ook verbind je een termijn aan de toestemming, zodat je de mogelijkheid hebt die te herzien. Deze toestemming biedt je een goede juridische positie.

Wat je zelf moet opnemen in de brief

Je moet verwijzen naar het verzoek van de werknemer, zowel naar de datum, als naar de aard van de gemelde werkzaamheden. In deze brief staat niets over wat er met de vergoeding moet gebeuren. Bij bepaalde organisaties moet een deel van de verdiensten afgedragen aan de werkgever. Dat is bijvoorbeeld bij de universiteiten met werkzaamheden en inkomsten uit lezingen.

Samenvatting

Bevat onder meer de volgende bepalingen:

  • aard van de werkzaamheden;
  • voorwaarde dat huidige werk er niet onder mag leiden;
  • kosten en dergelijke voor eigen rekening;
  • termijn waarvoor de toestemming geldt.

Concext

Je kan in een arbeidsovereenkomst een verbod opnemen voor nevenwerkzaamheden. Zo kan je voorkomen dat een werknemer erbij gaat klussen. Maar dat verbod kan niet absoluut zijn. Dat zou een beperking zijn van de grondrechten van die werknemer. Dat wil zeggen dat je wel kan verbieden als de werkzaamheden duidelijk concurrerend zijn of de naam en faam van je bedrijf schaden. Minimaal is er een meldplicht voor de werknemer. In het algemeen is aangenomen dat die plicht ook bestaat als dit niet nadrukkelijk in een arbeidsovereenkomst is opgenomen. Het valt onder goed werknemerschap dat de werknemer dit altijd meldt.

Doelgroep

Zakelijk

Thema

Arbeid

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan Werknemer Toestemming Verrichten Nevenwerkzaamheden” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HRM Compleet Bundel
149,95

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 21 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht met...