Concurrentiebeding

12,95

Dit zijn twee aanvullingen die je kan opnemen in een arbeidsovereenkomst. Het zijn een concurrentiebeding en een relatiebeding die niet in ieder arbeidscontract voorkomen. Je kan ze eenvoudig bewerken en toevoegen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Concurrentiebeding en relatiebeding

Dit is een losse set aanvullende contractuele bepalingen voor in een arbeidsovereenkomst. Het bevat een concurrentiebeding én een relatiebeding. Het is de werknemer is verboden om binnen een jaar een gelijke functie uit te oefenen. Het is ook verboden op een andere manier betrokken te zijn bij een concurrerend bedrijf.

Relatiebeding waarbij het de werknemer niet is toegestaan relaties van de organisatie te benaderen. Je moet onderscheid maken tussen een concurrentiebeding en een relatiebeding.

Wat moet je zelf regelen in deze bepalingen

BoosJe moet zelf de functie invoeren. Je kan natuurlijk de termijnen aanpassen waarvoor deze bepalingen gelden. Ook moet je een boetebepaling invullen met een boetebedrag per dag. Hierna moet je deze artikelen toevoegen aan een bestaand contract. Voeg je ze niet toe, maar sluit je ze los af, dan moet je ze apart laten ondertekenen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Omschrijving concurrentie;
  • Omschrijving van de relaties;
  • Boetebepaling.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een concurrentiebeding moet: schriftelijk zijn aangegaan met een meerderjarige werknemer. De inhoud moet concreet zijn en de werkzaamheden omschrijven en het gebied en de periode van gelding (max. 1 jaar) bevatten. De werkgever kan naast een boete ook een schadevergoeding eisen. Beiden moeten uitdrukkelijk zijn overeengekomen. De looptijd en werkingssfeer mogen niet onevenredig zwaar beperken. De boete mag niet buitensporig zijn. De rechter kan desnoods ingrijpen.

Bij een functiewijziging, als het beding aanmerkelijk zwaarder is gaan drukken en bij overgang van de onderneming is een nieuw concurrentiebeding nodig. Als handhaving ernstig nadeel oplevert, moet de werkgever mogelijk een vergoeding aan de werknemer betalen.

Wanneer gebruik je een concurrentie of relatiebeding?

Een dergelijke bepaling is een forse aantasting van de vrijheid van de werknemer. De bepaling moet dus beperkt zijn in tijd en omvang. Ook moet de bepaling passend zijn bij de functie en beloning. Je kan een timmerman geen concurrentiebepaling opleggen. Maar voor een verkoopmedewerker is een relatiebeding dan weer wel passend.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Concurrentiebeding” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Complete set voor HRM

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 24 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht met...