Getuigschrift

6,95

Uitgewerkt voorbeeld om een getuigschrift voor een vertrekkende werknemer op te stellen. Geeft een kader voor de feitelijke gegevens en bevat een opsomming van kernwoorden die je kunt gebruiken om de werknemer te beoordelen. Dit model zorgt ervoor dat je als werkgever aan de wettelijke voorwaarden voldoet.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Getuigschrift Voorbeeld

Een getuigschrift is een document dat een werkgever opstelt op verzoek van een werknemer die uit dienst gaat. De werknemer heeft recht op dat getuigschrift. Het getuigschrift bevat in ieder geval de feitelijke gegevens van de arbeidshistorie bij de werkgever. Daar staat minimaal de duur van de arbeidsovereenkomst, het aantal uren per week en de verrichte werkzaamheden in. Dit model biedt een uitgebreid voorbeeld om een dergelijk document op te stellen.

Als werkgever kun je een inhoudelijk oordeel geven over de wijze waarop de werknemer heeft gewerkt en/of over diens persoon. Wij hebben een aantal voorbeelden opgenomen waaruit je een selectie kunt maken. Zo’n inhoudelijk oordeel voeg je alleen toe als de werknemer daar om vraagt. Het is niet gebruikelijk hier negatieve oordelen in op te nemen. Het getuigschrift bevat de naam en functie van de opsteller en de manier waarop de kennis over de werknemer is vergaard. Als laatste zin geef je aan of je op wilt treden als referentie.

Wat moet je zelf opnemen

Document

Je moet in ieder geval alle feiten over de arbeidsovereenkomst opnemen, duur, aantal uur en functie. Dit is wettelijk verplicht. Ook geef je op verzoek van de werknemer aan waarom en hoe de arbeidsovereenkomst is beëindigd. In het model staan een reeks steekwoorden die je helpen om een inhoudelijke beoordeling te geven.

Samenvatting

Bevat de volgende bepalingen:

  • Begin- en einddatum;
  • Uren werkzaam per week;
  • Beoordeling;
  • Reden einde dienstverband;
  • Mogelijk aanbod voor referentie.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende omstandigheden.
Werknemers hebben een wettelijk recht op een getuigschrift. Een dergelijk document mag geen onwaarheden vermelden heeft de rechter vastgesteld. Het is ook niet de bedoeling om er negatieve oordelen in op te nemen. Het resultaat is dat die negatieve zaken niet benoemd zijn. Wil je een echt goed getuigschrift voor iemand maken, zet er dan een duidelijke persoonlijke boodschap in.
Een getuigschrift is niet hetzelfde als een referentie. Bij een referentie sta je in voor bepaalde kwaliteiten van de werknemer. Je kunt onderaan aangeven dat je bereid bent die toe te lichten voor de nieuwe werkgever.

Doelgroep

Zakelijk

Thema

Arbeid

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Aantal

2 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Getuigschrift” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Complete set voor HRM

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 24 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht met...