Brief Bevestiging Berisping Werknemer

Een officiële waarschuwing geven

 2,00 excl. btw

Een berisping is een waarschuwing dat bepaald gedrag niet wordt getolereerd. Je doet dat als werkgever schriftelijk voor opname in het personeelsdossier. Het is een lichte straf, maar door de opname in het dossier kan het later toch belangrijk zijn.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Berisping werknemer

Een berisping is een straf die je als werkgever kan uitdelen aan jouw werknemer. Het is een echte straf die ook wordt opgenomen in een personeelsdossier. Vandaar deze schriftelijke bevestiging, die een vorm van bewijs is. Een dossier met veel disciplinaire straffen is weer van belang om in een ontslagprocedure in te brengen.

Berisping is een beetje een ouderwets woord. Het is de schriftelijke neerslag van een correctie van gedrag. Het is een lichte straf, want er zijn geen directe gevolgen. Het staat de werknemer vrij om bezwaar te maken.

Wat moet je zelf invullen

Je geeft een feitelijke beschrijving van concreet gedrag dat niet acceptabel is. Indien dat gedrag nadrukkelijk is genoemd in een schriftelijk kenbaar document, verwijs er dan naar. Bijvoorbeeld bij het overtreden van een concurrentiebeding, je kan dat in eerste instantie afdoen met een berisping. Dat geldt ook voor ongewenst gedrag naar collega’s zoals seksisme, racisme of alle vormen van geweld.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Gedrag dat niet getolereerd wordt;
  • Datum van de berisping;
  • Aankondiging van opname in dossier.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Als een werknemer niet goed functioneert is het van groot belang om een goed dossier op te bouwen. Dat kan ook preventief werken. Je moet dus duidelijk maken welk gedrag je niet wenst te accepteren. Doe dat vooral schriftelijk voor het geval je dat later nog eens nodig hebt.

Bij veel ontslagprocedures blijkt dat de werkgever niet voldoende materiaal heeft verzameld. De rechter zal dan minder snel geneigd zijn in te stemmen met het ontslag of een hogere vergoeding toekennen. Op onze website vind je ook een brief voor het schorsen van een werknemer.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief Bevestiging Berisping Werknemer” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HRM Compleet Bundel
€ 125,00

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 15 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht...