Brief Toestemming Reizen Buitenland

 0,00

Minderjarig kinderen die niet met beide ouders reizen hebben toestemming nodig van de niet meereizende ouder. Die toestemming moet je aan kunnen tonen bij de grens. Daarvoor gebruik je deze brief zodat duidelijk is dat je met de kinderen op reis mag. De brief is gratis en wordt heel veel gebruikt.

Slim en snel geregeld.

Gratis Brief Toestemming Reizen Buitenland. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Toestemming reizen minderjarigen

PaspoortMinderjarige kinderen die naar het buitenland reizen hebben toestemming nodig van beide ouders. Bij gescheiden ouders, of ouders die apart reizen is een schriftelijke toestemming reizen buitenland nodig. Dat is zeker het geval als je reist met kinderen die niet jouw achternaam hebben. Je kunt de kinderen niet zomaar meenemen op vakantie.
Je moet ervoor zorgen dat je een schriftelijke toestemming hebt. Bij die toestemming sluit je een kopie van het ID bewijs van de niet meereizende ouder bij.

Wat moet je zelf opnemen in deze brief

Je moet aangeven welke kinderen het betreft, zo goed mogelijk, dus namen zoals opgenomen in ID bewijzen of paspoorten, geboortedatum. Dan geef je de gegevens van de persoon met wie ze meereizen. Als toestemming verlenende ouder kun je die toestemming beperken. Je geeft dan alleen toestemming voor een bepaalde reis of reisdoel.
Sluit vervolgens een kopie van een geldig ID bewijs bij, zet ook hier een originele handtekening op.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • naam kind(eren);
  • reisdoel;
  • gegevens niet meereizende ouder.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Om kinderontvoering tegen te gaan mag je niet altijd reizen met minderjarige kinderen. In het bijzonder moeten beide ouders toestemming geven voor een reis naar het buitenland. Vanaf zestien jaar mogen kinderen zelfstandig reizen, dus dan zal er niet snel naar de toestemming gevraagd worden. Bij gescheiden ouders, maar ook bijvoorbeeld bij pleegkinderen moet er dus een schriftelijke toestemming zijn van de niet meereizende ouder of voogd.
Het is wel verstandig dit goed te regelen voor je op reis gaat. Het zou toch heel vervelend zijn als de reis al stopt bij de douane.
Als je een kopie van een ID bewijs bijsluit dan kun je op die kopie met stift zetten waarvoor de kopie gemaakt is. Dan kan die kopie niet bij andere stukken worden gebruikt.
Formeel gezien stelt de douane nog meer eisen, zoals geldige uittreksels uit het BRP waaruit dan zou blijken dat je wel de ouder bent. In de praktijk is deze brief voldoende.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief Toestemming Reizen Buitenland” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...