Brief Vernietiging Overeenkomst Aangegaan door Minderjarig Kind

 0,00

Gratis brief vernietiging overeenkomst aangegaan door minderjarig kind. Minderjarige kinderen kunnen geen overeenkomst sluiten zonder toestemming ouders. Als ze dat toch hebben gedaan en jij bent het er niet mee eens, dan kan je dat terugdraaien. Dat kan je dan het beste doen met deze brief.

Slim en snel geregeld.

Gratis Brief Vernietiging Overeenkomst Aangegaan door Minderjarig Kind. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Vernietiging overeenkomst minderjarig kind

overeenkomst ontbindenBrief voor de vernietiging overeenkomst aangegaan door minderjarig kind. Jouw kind heeft een product of dienst (bijvoorbeeld een vakantie of iets dergelijks) gekocht. Daar ben jij het helemaal niet mee eens. Gelukkig kunnen minderjarige kinderen niet zomaar van alles kopen of bestellen. Je vernietigt de levering van het product of dienst. Let wel op, je vernietigt de overeenkomst. Dus ook jouw deel moet je terugdraaien. De situatie moet worden hersteld zoals die was voor de overeenkomst is aangegaan. Dus kocht jouw kind een veel te dure telefoon? Dan moet die telefoon terug, liefst in de verpakking.

Wat moet je zelf opnemen in de brief

Je moet zelf omschrijven welke overeenkomst je wilt vernietigen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • inroepen vernietiging;
  • onderbouwing met wetsartikelen;
  • aanbod dat je direct alles terugstuurt.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
voogdijMinderjarige kinderen kunnen geen geldige overeenkomst sluiten zonder toestemming van hun ouders. De ouders (formeel: wettelijke vertegenwoordigers) kunnen de overeenkomst vernietigen. De verkoper of leverancier moest begrijpen dat de minderjarige geen toestemming had.
Minderjarige kinderen kunnen namelijk wel dingen kopen waarvan het gebruikelijk is dat ze die kopen. Hoe ouder ze zijn, hoe meer ze dus mogen. Het is een glijdende schaal, waar je naast zwart en wit ook veel grijs op hebt. Want kan een 15-jarige een hele dure winterjas kopen? De meeste winkels nemen het risico. Maar het zal niet moeilijk zijn om een dergelijke aankoop terug te draaien op grond van het ontbreken van toestemming. Maar natuurlijk kunnen kinderen wel gewoon eten en drinken kopen. We hebben hhet juridische verhaal voor je uitgelegd.
Bij online aankopen kun je ook de brief gebruiken dat je kind gebruik wilt maken van het retourrecht bij online aankopen. Daar gelden veel minder strikte eisen voor.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief Vernietiging Overeenkomst Aangegaan door Minderjarig Kind” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...