Brief Royeren Lid Vereniging

 2,00 excl. btw

(1 review)

Royement van een lid van de vereniging, omdat die zijn contributie niet heeft betaald. Het bestuur schorst het lid en kondigt het royement aan. Het is belangrijk dat je dat juridisch goed formuleert. Dat doe je op basis van deze brief.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Royeren lid

Als vereniging kun je een lid royeren. Dat royeren doe je formeel in twee stappen. Met deze brief schorst het verenigingsbestuur het lid. Tegelijk draagt het bestuur dit besluit voor aan de ledenvergadering voor royement. Meestal staat namelijk in de statuten dat het formele besluit voor een royement moet zijn goedgekeurd door de algemene vergadering.

De grond voor dit royement is het niet betalen van de contributie. Je kan ook een andere reden opnemen, zoals het in diskrediet brengen van de vereniging. Vaak moet je bij die andere gronden dan aanvullende informatie opnemen.

Wat moet je zelf invullen

De gegevens van het lid en de reden van de schorsing en royement. Is dat het niet betalen van de contributie geef dan duidelijk aan hoe vaak er een aanmaning is geweest. Bij de laatste aanmaning had je ook deze consequentie moeten melden.

Samenvatting

Bevat de volgende bepalingen:

  • Grondslag schorsing;
  • Aankondiging verdere stappen;
  • Uitleg beroepsmogelijkheid.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Het uit de vereniging zetten van een lid kan door het bestuur van de vereniging. De eerste stap is het lid te schorsen. De tweede stap is het lid te royeren. Meestal regelen de statuten dat de algemene vergadering dit besluit achteraf moet goedkeuren. Ook kan een geroyeerd lid meestal in beroep.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

1 review voor Brief Royeren Lid Vereniging

  1. 3c2c8e280df01d9e944b77bd31489942? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

    R. Stolle

    Formele en duidelijk geformuleerde brief

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereniging Compleet Bundel
€ 50,00

Elke vereniging heeft een set contracten en reglementen nodig. Wij hebben een bundel van 8 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht met...