Donorovereenkomst voorbeeld
Degelijk donorcontract voor een vrouw die via zelfinseminatie zwanger wil worden van een spermadonor. Eventuele levenspartners ondertekenen deze overeenkomst ook. De donor ziet af van de mogelijkheid om voogdij aan te vragen, zodat geen familierechtelijke verhouding ontstaat.
Beide partijen houden elkaar wel op de hoogte van hun contactgegevens. De spermadonor gaat akkoord dat zijn kind(eren) vanaf het zestiende levensjaar mogelijk contact kunnen nemen.
Wat moet je zelf invullen
Vul de persoonsgegevens van zowel de ontvanger als gever in. Geef aan of je samenwonend of gehuwd bent, zodat evt. partners instemmen en het donorcontract mede ondertekenen. Tot slot vul je het max. aantal spermadonaties en de duur in.
Samenvatting
Bevat afspraken over:
- Aantal donaties;
- Verklaring erfelijke ziektes;
- Afstand voogdijverzoek;
- Geboorteakte zonder vader;
- Bereidheid bekend maken naam donor;
- Contact met kind.
Context
Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
De relatie tussen een spermadonor, ontvanger en kind is juridisch complex. Als je niets regelt kan dit tot lastige juridische situaties leiden. Met deze overeenkomst kunnen partijen duidelijkheid bieden. Dit voorbeeld maakt keuzes die jullie voor deze situatie anders kunnen invullen. Het is ook verstandig om een soa-test te laten doen.
Steffie –
Ik was al een tijdje aan het googlen en heb verschillende contracten vergeleken. Deze was absoluut de beste.
Anoniem –
Een goed donorcontract is bijna nergens te vinden. Snel antwoord op mijn e-mail.
J.W. –
Het leek ons verstandig om afspraken over zoiets belangrijks op papier te zetten. Wij konden ons, na goede gesprekken, in deze donorovereenkomst vinden.